Anna Bergendahl gör comeback i Mello

Nöjesbladet avslöjar tre nya namn till tävlingen

Publicerad 2018-11-23

Nöjesbladet avslöjar: Anna Bergendahl gör comeback i Melodifestivalen.

Flera källor bekräftar att vinnaren från 2010 ställer upp igen.

Även Rebecka Karlsson och Margaret är klara för tävlingen.

Anna Bergendahl, 26, gör comeback i Melodifestivalen 2019. Det uppger flera väl insatta källor för Nöjesbladet.

– Hon kommer tävla, det är helt klart, säger en person med god insyn.

Anna Bergendahl blev hela Sveriges älskling när hon följde upp en femteplats i ”Idol” 2008 med ett definitivt genombrott i Melodifestivalen 2010 med låten ”This is my life”.

Låten och Anna gjorde omedelbar succé. Med sin tydliga och personliga röst, iförd sneakers på fötterna och med stor gitarr slog hon ut förhandstippade favoriter som Peter Jöback, Darin och Salem al Fakir och tog hem segern.

Läst på läkarlinjen

Men i Europa gick det sämre. I Eurovision song contest slogs ”This is my life” ut redan i semifinalen, första och enda gången det har hänt ett svenskt bidrag i tävlingen. Anna Bergendahl fick plötsligt bära skulden för det svenska fiaskot trots att hon röstats fram av tv-tittarna. Sedan dess har hon satsat på studierna och bland annat pluggat på läkarlinjen.

Samtidigt har hon fortsatt att släppa ny musik. Så sent som förra fredagen släppte hon jullåten ”Just another christmas”. Och nu kommer hon alltså göra comeback i Melodifestivalen nästa år.

– Hon blev ganska bränd efter förra gången, men nu känner hon sig redo. Jag tror att hon är sugen på revansch. Och framför allt är det en väldigt stark låt, säger en källa nära Melodifestivalens redaktion.

Ännu en ”Idol”-tvåa

Nöjesbladet kan också avslöja att ”Idol”-tvåan Rebecka Karlsson, 18, också kommer att tävla i Melodifestivalen 2019. Rebecka tävlade i ”Idol” 2016 och tog sig till final, men där besegrades hon av Liam Cacatian Thomessen.

Enligt väl insatta källor har också Margaret, 27, tackat ja till en plats i nästa års tävling. Polska Margaret gjorde succé i årets tävling med låten ”In my cabana”.

Under gårdagen kunde Nöjesbladet också avslöja att Christer Björkman, 61, har inlett en övertalningskampanj för att få med Petra Marklund, 34, i tävlingen och därför håller en plats öppen för henne in i det sista.

SVT kommer att presentera alla artister under en presskonferens tisdag 27 november.

LÄS VIDARE