Joakim och Jonna Lundell ska betala 225 000 efter stämning

Dom i tingsrätten: tidigare ägarna av lyxhuset får ersättning

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Joakim och Jonna Lundell ska betala 225 000 kronor i ersättning.

I somras stämdes de av de tidigare ägarna till deras lyxhus i Norrköping.

– Det här är en frivillig överrenskommelse som parterna har ingått och som de sen har begärt att tingsrätten ska stadsfästa, säger parets advokat.

Joakim och Jonna Lundell ska betala 225 000 kronor till de tidigare ägarna av det lyxhus i Norrköping som Youtube-profilerna köpte i november förra året.

Det framgår av en förlikning som tingsrätten godkänt genom en dom i måndags.

Joakim och Jonna Lundell köpte lyxvillan för 8,7 miljoner kronor, enligt egen utsago. Men snart märkte de att huset hade skador de tidigare inte upptäckt.

Bröt mot överenskommelse

Paret visade upp och rapporterade om skadorna på sin Youtube-kanal. De förra ägarna menade dock att Joakim och Jonna Lundell hade köpt huset i befintligt skick och inte gjort någon undersökning.

Till slut skrev paret Lundell och de förra ägarna ett förlikningsavtal där Jocke och Jonna gick med på att upphöra med medieexponeringen av eventuella fel. Om de fortsatte att påpeka fel med huset skulle de betala 50 000 kronor i skadestånd.

I somras stämdes Joakim och Jonna Lundell av de förra ägarna för att ha brutit mot avtalet genom att ha fortsatt påpeka fel och brister i fastigheten både i sin Youtubekanal och på Jonnas blogg.

Hotades

De förra ägarna krävde 400 000 kronor eftersom exponeringen av felen påverkat dem negativt. Enligt stämningsansökan ska de också ha fått ta emot hot.

Men nu har parterna kommit överens i ännu en förlikning och det är den överrenskommelsen som nu har godkänts via en dom i Norrköpings tingsrätt.

Där slås fast att Joakim och Jonna Lundell, via sitt bolag Jocke & Jonna AB, ska betala 225 000 kronor i ersättning till de tidigare ägarna av lyxhuset.

– Viktigt att poängtera är att det här är en frivillig överrenskommelse som parterna har ingått och som de sen har begärt att tingsrätten ska stadsfästa, säger Joakim och Jonna Lundells advokat Isak Kurt.

Munkavle

– Förutom att det ska utges 225 000 kronor så innebär den här överenskommelsen också ändringar i det tidigare förlikningsavtalet. Där stod bland annat att Jocke och Jonna inte fick nämna fel i sitt eget hus och det innebar i praktiken att de inte ens kunde ringa en hantverkare för att få hjälp. Det är nu ändrat.

I det nya förlikningsavtalet, som Nöjesbladet har tagit del av, framgår också att såväl Joakim och Jonna Lundell som de tidigare ägarna lagt munkavle på sig själva. De får i fortsättningen inte prata om varandra.

– Det fanns även i det tidigare avtalet. Då fick de inte nämna varandra eller fel i huset, men det har nu justerats så att det blir möjligt för dem att prata om sitt eget hus på ett normalt sätt, säger Isak Kurt.

Publicerad:

LÄS VIDARE