Komikern slår tillbaka mot pedofilkritiken

Jonatan Unge efter raseriet mot skämtet i SVT: ”Förstår absolut inte att det väcker irritation”

Tittarna rasade mot SVT och komikern Jonatan Unge för ett skämt om pedofiler i ”Släng dig i brunnen”.

Nu slår han tillbaka mot kritiken.

– Jag tror inte att det sitter pedofiler hemma och skrattar, säger Unge i Aftonbladet Morgon.

SVT:s Facebook-sida fylldes av kritik efter att tv-bolaget lagt upp ett klipp ur ”Släng dig i brunnen” där Jonatan Unge, 39, skämtar om pedofiler.

Men nu slår komikern tillbaka.

I en intervju med Aftonbladet Morgon riktar han sig till de kritiker som tycker att han skämtar om utsatta barn och att pedofiler antagligen skrattar åt skämten.

– Jag tror inte att det sitter pedofiler hemma och skrattar, säger han och tillägger:

– Det är ingen uppmaning till pedofili.

Ingen förståelse

SVT har svarat på kritiken och försvarar humorklippet bland annat genom att säga att det är ett skämt på pedofilernas bekostnad.

– När jag skriver ett skämt så tänker jag ut något knasigt och om jag skrattar åt det i mitt eget huvud så provar jag det på scenen, säger han.

Han har ingen förståelse för att folk stör sig på skämtet om pedofiler.

– Det där skämtet förstår jag absolut inte att det väcker irritation. Jag har gjort skämt där jag har förståelse för varför man blir sur eller varför det gör ont. Men med det här skämtet har jag ingen förståelse, säger Jonatan Unge.

Försvaras

I kommentarsfältet på SVT:s Facebook har många tittare också ryckt ut till Unges försvar efter skämtet i ”Släng dig i brunnen”.

”Lika kul varje gång, både klippet och den efterföljande kränkman i kommentarsfältet!”, skriver en användare.

”Tar man vad han säger på allvar så är man antingen otroligt ointelligent eller inte förstår vad stand up och humor är för något”, skriver en annan.

– Att man skulle skratta åt hemskheter, att det skulle göra en empatilös eller till en psykopat eller ond människa, det tror jag vi alla fattar att det inte stämmer, säger Jonatan Unge i Aftonbladet Morgon.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN