Lars Wallin

Lars Wallin nedslagen och rånad i Paris

Stjärndesignern: ”Det hat och ondska jag såg i hans ögon kommer jag aldrig glömma”

Av: 

Torbjörn Ek

Adam Westin

NÖJE

Lars Wallin fick föras till sjukhus efter att ha blivit brutalt nedslagen och rånad utanför sitt hotell i Paris.

Stjärndesignern kopplar rånet till helgens våldsamma demonstrationer.

– Jag kände hur han njöt av att slå mig, säger Lars Wallin till Aftonbladet.

Helgen i Paris slutade på sjukhus för den svenska stjärndesignern.

På Instagram berättar Lars Wallin, 53, hur han blev brutalt nedslagen och rånad natten mellan lördag och söndag.

”Inga skönhetsfilter i världen hjälper idag”, skriver han och publicerar en bild av sitt sönderslagna ansikte.

”Det smäller bara till”

Resan var planerad sedan länge men sammanföll med Frankrikes mest våldsamma protester på tiotals år.

Lars Wallin bodde på ett hotell nära Elysée-palatset, mitt i oroligheternas centrum. Överfallet skedde i lördags kväll.

– Jag och min kompis var på väg hem från en härlig Paris-kväll med middag och bar. Vi åkte taxi så långt vi kunde men fick gå sista biten. Bara 50 meter från hotellet så var det några svenskar som kände igen mig och ville ta en bild. Min kompis var trött och gick i förväg till hotellet, berättar Lars Wallin för Aftonbladet.

När stjärndesignern lämnat gruppen som ville ta selfies vek han in på en liten gata där hotellet låg.

– En person rycker tag i mig, jag vänder mig om och så smäller det bara till. Det gick så snabbt, allt gick bara i ett. Han ska ha min väska, drar upp plånboken och vill ha koden. Jag blir så chockad att jag inte kommer ihåg den, då slår han mig igen, och så säger jag bara några siffror.

Tror att rånaren utnyttjade situationen

Lars Wallin tar emot upprepade slag mot huvudet och kurade ihop sig på marken för att skydda sig. Gärningsmannen tog hans väska med plånbok, mobiltelefon och pass.

– Sen måste det hänt någonting. Jag vet inte vad, men han måste ha blivit distraherad på något sätt. Han tog min väska och drog väldigt snabbt. Och hade han inte gjort det, då tror jag att han hade slagit ihjäl mig, säger Lars Wallin.

Lars Wallin säger att han besökt Paris hundratals gånger och aldrig känt sig osäker eller otrygg.

Men redan före det brutala överfallet kände han av den spända stämningen i staden, och under lördagen hamnade han i flera situationer kring de urartade demonstrationerna mot Macron.

– Det politiska budskapet är en sak, men det fanns många andra krafter som var där för skadegörelsen, att plundra butiker och bränna bilar. Av en stark politisk fråga hade de tagit utrymme från det forumet för att bara förmedla våld. Det reagerade vi så starkt på. Och jag tror säkert att personen som gjorde så här mot mig också utnyttjade situationen som rådde i Paris nu, säger Lars Wallin.

”Gick på rutin för honom”

Designern, som anlitas flitigt av såväl den svenska kändiseliten som kronprinsessan Victoria, väljer att berätta om händelsen för att han känner en oro över onda krafter i samhället – och en undran över vart världen är på väg.

I dag är han glad att han överlevde.

– Den som gjorde det här mot mig – jag kände hur han njöt av att slå mig. Han fick en kick av att höra de här slagen mot huvudet. Det kändes som att det här gick på rutin för honom. Och då tänker jag – vad har den här personen varit utsatt för i sitt liv, som kallblodigt hoppar på en helt främmande människa?

Värmen och kärleken har strömmat in på Lars Wallins Instagram sedan han publicerade bilden och berättelsen på Instagram.

Bland tusentals kommentarer har Peter Jöback, Anna Kinberg Batra, Charlotte Perrelli och Tilde de Paula Eby uttryckt bestörtning och stöd.

– Jag lade upp bilden för att jag känner att jag måste få säga någonting, att det här är inte okej. Jag mår jättedåligt av att det är så mycket onda krafter i världen just nu. Men det är fantastiskt att få fint stöd, säger Lars Wallin.

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Du beställer den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Lars Wallin

LÄS VIDARE

Det visste du inte om Netflix ”Bird box”

ÄMNEN I ARTIKELN

Lars Wallin

Paris

Gula västarna

AB Voice