Way out west

Vädret stoppar Way out wests insläpp

Skjuts upp två timmar – konserter skjuts upp och ställs in

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Vädret tvingade Way out west att skjuta upp publikinsläppet.

Dessutom ställdes tre spelningar in.

Men nu har festivalen gått ut med nya tider för två av de inställda konserterna.

En storm ställer till det för Way out west.

Den populära Göteborgs-festivalen tvingades på fredagen skjuta upp dagens publikinsläpp med två timmar och meddelande också på sin hemsida att tre spelningar skulle ställas in.

”På grund av de kraftiga vindar som just nu blåser över Slottsskogen har vi beslutat att ta det säkra före det osäkra och skjuta upp insläppet med två timmar”, skriver festivalen.

Publiken skulle ha börjat släppas in klockan 12, men publikinsläppet fick istället skjutas till klockan 14.

”Jonathan Johansson & ViVii, Courtney Marie Andrews och Hardcore Cutie utgår från dagens program”, meddelade Way out west också på sin sajt.

Två akter har fått nya speltider

Men efter att festivalen kunde öppna publikinsläppet vid 14-tiden på fredagseftermiddagen meddelades också via Way out wests Facebook-sida att man tagit fram nya speltider för två av de inställda spelningar.

”Courtney Marie Andrews kommer att spela på Pusterviks stora scen klockan 22:45 ikväll. Jonathan Johansson & ViVii kommer att spela 23:15 i Annedalskyrkan, vilket innebär att Annedalskyrkan öppnar redan 22:45.” skriver Way out west.

”På grund av vindarna har vi plockat ner lite staketteckning och dukar, men även om vi ser något rufsiga ut i kostymen är det med stor pepp vi kickar igång fredagen”, skriver Way out wests representanter på Facebook.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar på mellan 21 och 24 sekundmeter i området längs Bohuskusten.

Klass-1-varningen är den mildaste av SMHI:s vädervarningar och betyder ”besvärligt väder”. Det innebär enligt definitionen ”vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner”.

ANNONS

Kampanjer på massor av varor till sommaren! Solkräm, hudlotion och myggmedel!

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

ASAP Rocky häktad efter misshandeln i Stockholm

ÄMNEN I ARTIKELN

Way out west