Hov1 uttalar sig om olyckan: ”Obehagligt och hemskt”

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Två flickor skadades och fick föras till sjukhus efter en konsert på Gröna Lund med Hov1 igår.

Nu berättar gruppen att de varit i kontakt med de skadade.

– De mår ändå bra efter omständigheterna. Men vi är jätteskärrade, säger de till Nöjesbladet.

I onsdags fick två flickor i 15-årsåldern föras till sjukhus efter hyllade och hiphopgruppen Hov1:s konsert på Gröna Lund i Stockholm.

Under den sista låten sprutade konfettikanoner på scenen ut konfetti över publiken varpå ett hårt munstycke lossnade. Oturligt nog blev den till en projektil som träffade två fans i huvudet varpå de båda fick föras till sjukhus. 

– Den ena tjejen hade en sårskada i huvudet och togs om hand av sjukvårdare och skickades till sjukhus i taxi. Den andra hade ett mindre sår samt en bula i huvudet och skickades till sjukhus i ambulans för säkerhets skull. Sjukvårdaren tyckte att hon uppvisade ett lite sömnigt beteende, sa Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund, och poängterade att hon såg allvarligt på händelsen.

Foto: Johan Jeppsson / IBL Bildbyrå / IBL BILDBYR
Hov1 uppträdde på Gröna Lund på onsdagskvällen.

”Obehagligt och hemskt”

På torsdagskvällen träffade Nöjesbladet Hov1 på ett evenemang på Fotografiska i Stockholm och då uttalar de sig gemensamt om den otäcka händelsen.

– Det är superhemskt och vi önskar att det absolut inte hände. Vi vet inte mer än någon annan om att något gått fel, säger de och fortsätter:

– Vi har varit i kontakt med dem och det har gått bra. De mår ändå bra efter omständigheterna. Men vi är jätteskärrade. Det är obehagligt och hemskt!

Hov1 består av Noel Flike, Ludwig Kronstrand, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson. Så sent som förra veckan blev de Rockbjörnens stora vinnare då de kammade hem ”Årets fans”, ”Årets konsert” och ”Årets livegrupp”

ARTIKELN HANDLAR OM

Hov1