Stormare tar över showen efter Dolph

Ska underhålla i
Melodifestivalen:
Det är jättehäftigt

1 av 4 | Foto: Privat
här spelar stormare in Peter Stormare är i Sverige och gör inslag till årets melodifestival. ”Peter är jättesmickrad över att bli tillfrågad, det finns inget större än Melodifestivalen i Sverige”, säger Stormares agent Håkan Krantz.

Peter Stormare i cowboyjacka mitt i snön.

Nöjesbladet kan avslöja att Hollywoodstjärnan blir Melodifestivalens nye Dolph Lundgren.

– Peter tycker att det här är jättehäftigt, säger agenten Håkan Krantz.

I förra Melodifestivalen charmade skådespelaren och regissören Dolph Lundgren, 51, hela svenska folket med sina sketcher och sin personlighet. Nu kan Nöjesbladet avslöja att Peter Stormare, 57, tar över hans roll i årets upplaga.

Precis som Dolph Lundgren kommer Stormare att dyka upp under direktsändningarna och i förinspelade inslag. Enligt uppgifter till Nöjesbladet har inspelningarna redan startat och han lär stormtrivas i sammanhanget.

”Speciellt uppdrag”

Melodifestivalens projektledare Thomas Hall bekräftar saken, men vill inte svara på varför de har valt just Peter Stormare.

– Den frågan blir lite lurig att svara på eftersom jag inte kan berätta om själva upplägget än. Innan jag kan svara på den frågan finns några detaljer kvar att lösa. Senare kommer vår logik att vara självklar, säger han.

Enligt Thomas Hall kan tittarna vänta sig spektakulära scener med Hollywoodstjärnan. På Nöjesbladets bild från inspelningarna i Sverige syns han mitt i snön med en tunn cowboy-jacka.

– Det är ett speciellt uppdrag han har och det är lite speciella metoder, säger Thomas Hall hemlighetsfullt.

Dolph är i Vancouver

Peter Stormares agent Håkan Krantz berättar att både han och Stormare tvingats skriva på tystnadsavtal med SVT. Men enligt agenten är Peter Stormare helt till sig av det svenska uppdraget.

– Peter tycker att det här är jättehäftigt och är väldigt smickrad över att bli tillfrågad. Det finns inga större program än Melodifestivalen i Sverige. Han är jätteglad, säger Håkan Krantz.

Dolph Lundgren befinner sig just nu i Vancouver och arbetar med egna actionfilmen ”Skin trade” som han regisserar och spelar i. Han hyllar SVT:s nya val av profil i Melodifestivalen.

”Lycka till”

– Jag känner Peter och är ett stort fan. Han kommer säkert göra stor succé i Melodifestivalen. Jag önskar honom lycka till, skriver han i ett mejl till Nöjesbladet.

Melodifestivalen drar i gång den femte februari i Luleå.

Jessica Isaksson

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!