Fansen i hysteri

NÖJE

Fullt kaos när killarna i One Direction spelade i Sverige

1 av 5 | Foto: SUCCÉ MED EN LÅT One Direction sjöng sin hitlåt ”What makes you beautiful” under öronbedövande jubel på Café Opera. Före spelningen rådde fullt kaos och trängsel i biljettkön. När fansen väl kom in svarade bandet på frågor och efteråt stannade de kvar och skrev autografer. Klockan 21 i går kväll var Sverigebesöket över, då satt killarna på flyget till Milano.

Över 1 000 fans ville träffa pojkbandet One Direction.

Det var nära att sluta i tumult.

Nu blev det i stället tårar, skrik och för många över 12 timmars väntan.

Brittiska pojkbandet One Direction mötte i går fansen på Café Opera i Stockholm. Ingen hade trott att ett band som än så länge endast släppt en singel skulle väcka sådan uppståndelse.

Polis, vakter och skivbolag – alla blev tagna på sängen av att så mycket fans dök upp för att få en skymt av de fem killarna som slog igenom i brittiska ”The X-factor” förra året.

Tjejerna sov på gatan

Många hade till och med sovit över utanför den butik på Drottninggatan där de 500 biljetterna till träffen delades ut.

Men när flera hundra ungdomar trängde sig före i kön för att få en biljett utbröt fullständigt kaos.

– Folk knuffades och då skulle vi backa och då kom folk före, säger Samira Barre som åkt från Göteborg för att få se bandet, men som blev utan biljett trots att hon stod som nummer 75 i kön.

Det var mycket ilska och tårar bland dem som stod utanför Café Opera utan att släppas in.

– Det är helt sjukt, jag har aldrig blivit behandlad så här dåligt, säger Nora Eldås, 15 år, från Stockholm som väntade utanför butiken från klockan fem på morgonen.

– De känns hopplöst. Vi kände oss som boskap, säger kompisen Laura.

Sony Music som arrangerade träffen menar att det var omöjligt att förutse den stora anstormningen.

– Det är beklagligt att folk tränger sig före, men det var omöjligt att veta att det skulle bli sån här uppståndelse, säger Anders Lindberg på Sony Music.

Klarade inte trycket

Till slut kände sig skivbolaget tvunget att släppa in alla. Totalt fick över 1 000 personer chansen att träffa bandet som besvarade frågor, skrev autografer och pratade med fansen.

För en del blev det för mycket.

”Himla fantastiskt”

Trycket mot kravallstaketen var enormt och en del lyftes över av säkerhetspersonal för att de inte skulle skadas. Flera gånger tvingades bandet be publiken att backa.

Men lyckan i ögonen hos dem som till slut fick träffa bandet gick inte att ta miste på.

– Det finns inga ord. Det är så himla fantastiskt. Nu känns det okej , men vi blev fortfarande illa behandlade, säger Nora Eldås när Nöjesbladet pratar med henne precis efter att hon kramat om bandet.

12 timmar efter att hon började köa.