Hollywoodfrun: Funderar på surrogatmamma

Elena Belle: ”Vill inte gå igenom vad jag gjorde igen”

avTorbjörn Ek

Förlossningen blev en mardröm.

Därför överväger ”Svenska hollywoodfruars” Elena Belle, 32, nu att använda en surrogatmamma för nästa barn.

– Jag vill ha fler barn, jag vet bara inte hur jag ska göra för jag vill inte gå igenom vad jag gjorde ingen, säger hon i ”Svenska Hollywoodfruar – i fokus” på Viafree.

Hon hade bestämt sig för att föda på naturlig väg. Men Elena Belles förlossning blev en mardröm.

– Jag trodde att jag skulle dö, har hon tidigare sagt till Nöjesbladet.

I nya intervjuprogrammet ”Svenska Hollywoodfruar – i fokus” på Viafree, där Susanne Nylén intervjuar deltagarna i det populära realityprogrammet berättar hon nu mer om skräcknätterna på sjukhuset.

– Det var jättedramatiskt, säger hon i programmet och berättar hur hon fick en infektion i fostervattnet.

– De började ge mig medicin så jag skulle öppna mig så barnet kan komma ut. Den medicinen gjorde att bebisens hjärtfrekvens gick ner tills den försvann från mätaren. Det kom in tio läkare, vid det tillfället trodde jag att mitt barn är dött, säger Elena Belle.

I stället för naturlig förlossning fick hon genomgå ett akut kejsarsnitt när dottern Luna föddes i oktober 2017.

Vill ha fler barn

Nu berättar Elena Belle att hon ändå vill ha fler barn.

– Jag vill ha fler barn, jag vet bara inte hur jag ska göra för jag vill inte gå igenom vad jag gjorde ingen. Jag vet att tiden gör att man glömmer så man ska aldrig säga aldrig, men jag fick också gå igenom en ganska jobbig operation efter på grund av min muskelseparation, för min bebis var väldigt stor också. Allt var kaos, säger hon och skrattar.

1 av 2 | Foto: Magnus Sandberg
Elena Belle.

Därför har hon och maken börjat diskutera olika alternativ.

– Vi har pratat om allt från adoption till kanske surrogat till om jag gör om det, vad finns för alternativ? Kan man ta dit en annan sorts läkare som kan operera mina muskler direkt efter kejsarsnittet. Men det är jättekomplicerati USA för läkare kan bara lagligt operera där de har sitt sjukhus. Och det här är två olika sorters läkare, och då är det svårt att kombinera dem, så det är så himla jobbigt hela grejen, säger Elena Belle i ”Svenska Hollywoodfruar – i fokus” på Viafree.