Anders Bagge om bröllopsresan: ”Vi vill träffa djur”

avBenjamin Andrée

Anders Bagge och hans Johanna Lind Bagge har varit gifta i en vecka.

När det gäller bröllopsresa så har Anders en tanke. Hans fru en helt annan.

– Vi ska ta en riktig rejäl bergsklättring i januari, men det vet inte Anders om än, säger hon till Nöjesbladet.

Det är en vecka sedan bröllopsklockorna ringde för ”Idol”-juryns Anders Bagge, 50, och hans kärlek, före detta Fröken Sverige Johanna Lind Bagge, 46, i Eric Ericssonhallen på Skeppsholmen i Stockholm.

Och det är ett förälskat par som Nöjesbladet möter när de anländer till fredagens kändistäta Kristallengala på Cirkus i Stockholm.

– Det är helt överväldigande och spännande. Det här är ett nytt kapitel. Jag har en fru Bagge. Det är ju det, säger den nygifte brudgummen, och bruden använder ord som: ”Berusande” när hon får frågan hur det känns och hur första veckan som fru Bagge varit.

Johanna Lind Bagge som valdes till Fröken Sverige 1993 och samma år representerade Sverige i den internationella skönhetstävlingen Miss Universum är van att bära vackra galaklänningar.

– I kväll har jag den här fantastiska röda klänningen från Talitha och Anders supportar mig och matchar med sin röda näsduk i kavajfickan. Jag älskar rött och det är vår favoritfärg. Rött var också vårt signum under bröllopet förra veckan, säger hon.

1 av 2
Anders Bagge och Johanna Lind Bagge.

Blir efter idol – och jul

En ny säsong av ”Idol” har precis dragit i gång i TV4 och Anders är låst med programmets veckofinaler ända fram till den stora finalen i december.

Detta ställer till det lite och är en av anledningarna till att det nygifta paret inte kan åka på bröllopsresa nu under hösten.

– Det får bli efter ”Idol” och efter jul, så någon gång i januari kanske beroende på vart man vill åka. Vi vill träffa djur och skulle gärna åka till Madagaskar, säger Anders.

Den andra anledningen att bröllopsresan dröjer är att Anders Bagge försökte sig på ett Zlatan-trick med en fotboll i början av sommaren. Något som resulterade i en liten olycka och ambulansfärd raka vägen till sjukhuset.

– Anders bröt ju benet och har precis tagit av sig pjäxan. Ska man göra en sådan resa så vill man kunna njuta av den fullt ut. Det blir ju ett minne för livet, så vi har valt att skjuta på den. Vi känner ingen stress.

Enligt Anders Bagge själv så är den riktiga anledningen till att resan skjuts på framtiden en helt annan.

– Ja, för min kära fru har sagt att hon inte vill putta runt mig i en rullstol i sanden eller uppe i bergen.

Ska klättra i berg

Johanna skrattar och avslöjar en hemlighet.

– Vi ska ta en riktig rejäl bergsklättring i januari, men det vet inte Anders om än. Så han måste bli helt bra först.

Kärleken verkar ha gjort Anders Bagge gott och det är en synbart slankare ”Idol”-jurymedlem som dyker upp på röda mattan på Kristallen.

– Jag har gått ner en hel del ska jag säga dig och det känns fantastiskt. Jag har bestämt mig för att jag ska väga 90 kilo på ”Idol”-finalen i december. Det ska jag bara klara, så jag ska gå ner 10 kilo till. Jag lyckades gå ner 12 kilo till bröllopet och jag kämpar på.

Fru Lind Bagge tittar kärleksfullt på sin make.

– Jag tycker du är fin som du är, säger hon.

– Fan vad kär jag är, avslutar Anders och paret försvinner i väg i vimlet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2018

Idol