Michelle Pfeiffer: ”Jag var med i en sekt”

1 av 3

avChristoffer Nilsson

NÖJE

Michelle Pfeiffer berättar att hon manipulerades – av lufterianer.

Hon instruerades att överleva enbart på luft och förstod i efterhand att hon var med i en sekt.

– De var väldigt kontrollerande, säger hon till Telegraph.

När Michelle Pfeiffer, 55, var ung i Hollywood träffade hon ett par som hon trodde var personliga tränare. Varje gång hon besökte dem fick hon betala för att ta del av deras råd: Lev på luft. Mat och vatten gör ingen nytta.

Personerna var lufterianer och hävdade att mat och vatten var onödigt.

– De var väldigt kontrollerande. Jag bodde inte hos dem men tillbringade mycket tid där och de sa hela tiden att jag behövde komma oftare. Jag var tvungen att betala varje gång jag var där, vilket var ekonomiskt dränerande, säger hon till Telegraph.

”Jag är med i en sekt”

I intervjun beskriver hon att hon sattes på en diet som ingen kan överleva på. Hon pratade med en före detta sektmedlem när hon hjälpte sin dåvarande pojkvän Peter Horton att göra research inför en sektfilm och insåg: ”Jag är själv med i en”.

– När han beskrev den psykologiska manipulationen trillade polletten ner, säger hon.

Trefaldigt Oscarsnominerad

Michelle Pfeiffer Oscarsnominerades för sina roller i ”Farligt begär” (1988),  ”De fantastiska Baker boys” (1989) och ”Love field” (1992). I hennes senaste film, actionkomedin ”Farväl till maffian”, spelar hon mot Robert De Niro. Filmen har svensk premiär senare i november och handlar om en amerikansk maffiaboss med familj som flyr till Frankrike via ett vittnesskyddsprogram.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!