John Martin kliver ut i rampljuset

avAnton Assarsson

NÖJE

Han är världsstjärnan ingen känner igen.

John Martin uppträder inför hundratusentals hysteriska fans - men när han går nerför gatan är han helt anonym.

Nu släpper rösten bakom "Don't you worry child" och "Save the world" sin första singel.

John Martin, 33, är en av Sveriges mest kända personer.

Vet du inte vem han är?

Ingen fara, du är långt ifrån ensam.

Trots att han de senaste åren uppträtt inför fyllda arenor med hundratusentals betalande i publiken är det få som vet hur artisten faktiskt ser ut.

John Martin är rösten bakom superhittarna "Save the world" och "Don't you worry child" med Swedish House Mafia. Nu ska han stå på egna ben.

– När jag är i Stockholm kanske det är någon som känner igen mig. Men det är verkligen ingen som kopplar ihop rösten med mitt ansikte, säger han.

Det låter speciellt.

– Ja, det är ballt att stå på en stor festival eller konsert där alla går bananas när de hör en av låtarna, samtidigt som ingen där vet att det är killen bredvid som sjunger.

Finns det någon bitterhet över att du inte fått mer erkännande?

– Nej, det är ingenting som jag har lagt energi på. För jag vet själv vad jag gjort och sedan är det upp till var och en att ta reda på det. Folk kommer att lägga ihop pusslet förr eller senare.

Hur har livet förändrats sedan framgångarna med Swedish House Mafia?

– Det senaste knappa två åren har varit jävligt surrealistiska. Det är som att man får en nyckel som gå till alla dörrar som har varit låsta i ditt liv. Det är en fantastisk känsla men också sjukt för det ger väldigt många, och svåra, valmöjligheter.

Är du redo att ta steget ut i rampljuset?

– Ja, jag känner mig redo. Ett skönt pirr inför det hela. Jag känner att jag tagit det andra så långt det går. Och eftersom jag inte ser mig själv som en houseakt så är det här ett steg jag vill ta.

John Martins debutsingel heter "Anywhere for you". Turnédatumen spikas i detta nu, men Martin bekräftar att det blir spelningar i Sverige senare i år.