Ensam mamma söker

Rutinkoll – då upptäcktes barnet

Av: 

Emily Asserbäck

NÖJE

Under rutinkontrollen hos gynekologen tog hon ett graviditetstest.

Provsvaret visade att det bara var elva veckor kvar till förlossningen.

– Det var en jättechock, jag var helt blockerad, säger Helena Puhakka, 37, inför premiären av ”Ensam mamma söker”.

I kväll startar nya säsongen av ”Ensam mamma söker” på TV 3.

En av de tre som söker kärleken är fyrabarnsmamman Helena Puhakka från Karlskoga. En kompis skickade i hemlighet in en ansökan till programmet och när TV 3 ringde trodde hon att det var ett skämt.

Hade inte märkt något

Innan hon tackade ja ville hon få ett godkännande av sin äldsta son, Joacim 17 år.

– Min son är väldigt överbeskyddande. Han talade om för mig att han ville vara med och kolla så att det blev en riktig kille till mig, säger hon.

Helena Puhakka visste inte om att hon var gravid den dagen hon gick för att göra en vanlig cellprovtagning. När hon fick veta att hon var gravid och hade elva veckor kvar till förlossningen trodde hon att hennes hjärta skulle stanna.

– Jag hade inte märkt något. Han låg väldigt still i magen, säger hon.

”Jättekorkad fråga”

När Helena Puhakka berättade för sin dåvarande pojkvän att hon var gravid och att de skulle bli föräldrar blev han vit i ansiktet. Det var hennes mamma som fick följa med för att titta på det första ultraljudet.

– När barnmorskan sa att jag hade gått 29 veckor och 1 dag så hörde jag hur min mamma sa: ”Oj”. Och min första jättekorkade fråga var: ”Jaha, hur länge går man?”.

– Det var en jättechock, berättar Helena.

Underbar son

Hon berättar att hon alltid varit yngst på föräldramöten men säger att fördelen med att bli mamma så tidigt är att hon fått en väldigt fin kontakt med sin son.

– Jag har en underbar 17-årig son som jag har väldigt mycket gemensamt med. Det är inte så stor åldersskillnad mellan oss så det känns som att vi har mer gemensamt, säger den stolta fyrabarnsmamman.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Nordic Nest

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ensam mamma söker