Mode

Framtidens supermodeller

Av: 

Julia Klingener

NÖJE

Glöm Giselle, Kate och Naomi. Ett nytt gäng modeller har klivit upp på catwalken. Sofis Mode har kartlagt de 5 hetaste nya modellerna som sätter super i modell.

Plats 5 Magdalena Frackowiak

Magdalena på Marc Jacobs och Givenchys catwalks.

Ålder: 24

Nationalitet: Polsk

Agentur: DNA

Kännetecken: Hennes symmetriskt fyrkantiga ansikte och glamazonfigur.

Efter att dockansiktet Gemma Ward gått i pension har modellvärlden varit på jakt efter en värdig efterträdare. Välkommen Magdalena! Polska Frackowiack har allt som kännetecknade 80-talets supermodeller – en majestätisk längd på 1.80 och en nästan teatralisk närvaro på catwalken.

Plats 4 Elsa Sylvan

Elsa gick Valentino och är med i MQs reklamfilm tillsammans med Brolle och Adina Fohlin.

Ålder: 22

Nationalitet: Svensk

Agentur: DNA New Yorks, Mikas Stockholm

Kännetäcken: Hennes svenskblonda hårsvall och något androgyna look.

Förra året vann svenska Elsa Sylvan pris som året modell på Ellegalan och raketkarriären fortsätter skena. Under året har hon bland annat landat kampanjer för Benetton och Sport Max samt gått visningar för märken som Chanel, Marc Jacobs, Yves Saint Laurent och Louis Vuitton. Som ett av kampanjansiktena för Balenciagas vår och sommarkollektion 09 räknas Elsa helt klart som en av de riktigt stora. Watch out Winberg!

Plats 3 Coco Rocha

Coco på Zac Posens catwalk och sen på fest i New York.

Ålder: 20

Agentur: Elite

Nationalitet: Kanadensisk

Kännetecken: Hennes nya illröda hårsvall och sprudlande energi. Coco brukar underhålla alla backstage genom att dansa.

Coco är bland annat känd för att ha gett modevärlden en känga då hon i ett uppmärksammat tal anklagade branschen för de sjukligt smala idealen. “Folk sa att jag var tvungen att gå ner mer i vikt och att looken i år var anorexia, jag skulle inte ha anorexia men det skulle se ut som om jag var sjuk” sa hon. I år syns hon bland annat som kampanjansikte för YSL´s doft ELLE och för H&M:s kommande sommarkollektion. Hon bloggar dessutom på adressen; http://ohsococo.blogspot.com/

Plats 2 Doutzen Kroes

Doutzen är en av änglarna i Victorias Secrets himmel.

Nationalitet: Holländsk

Ålder: 24

Agentur: DNA

Kännetecken: Hennes fylliga läppar och perfekta porslinshy.

Holländska Doutzen är det hetaste som hänt modellvärlden i år men själv tycker hon att hennes lår är för stora. Häromåret hamnade Doutzen på plats 14 av Forbes lista på de modeller som tjänade mest under 2007. Dessutom blev hon nyligen utsedd till en av Victorias Secrets prestigefyllda änglar och lyckades även sno åt sig Scarletts Johansens plats som ansikte för makeupjätten Loreal.

Plats 1 Natasha Poly

Natasha går Matthew Williamsons visning och hänger med Sofi!

Nationalitet: Rysk

Ålder: 23

Agentur: Woman Management

Kännetecken: Hennes överlägset säkra gångstil på catwalken och inspirerande personliga stil som gjort henne till en stilikon att se upp för.

Ryska Natasha Poly eller Poleyshchikova om vi ska vara riktigt petiga, är egentligen ingen nykomling eftersom hon jobbat ända sedan 2004. Men det är först nu som hon verkligen har nått toppen och bevisat att hårt arbete ger resultat. Poly är en av de mest frekventa ansiktena på den internationella catwalken och beräknades häromåret ha gått hela 250 visningar sedan start. 2008 landade hon också det exklusiva kontraktet som kampanjansikte för Gucci .

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd – handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Aftonbladets bloggar
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode