Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Nu granskar JK Christer Björkman

Av: 

Martin Ekelund

Victor Johansson

NÖJE

SVT: Ingen på Melodifestivalen har gjort fel

Utredningen mot Melodifestivalen fortsätter.

Nu har Justitiekanslern begärt att få ta del av polisanmälan mot Christer Björkman och SVT.

I fredags lämnade låtskrivaren Henrik Bie in en polisanmälan mot Christer Björkman och SVT:s vd, Eva Hamilton. Han anser att schlagergeneralen och de ansvariga på Sveriges Television lurar svenska folket på hur uttagningarna av bidragen går till.

– Att alla kan komma med i Melodifestivalen är en bluff. SVT blåser svenska folket på sina pengar, sa låtskrivaren Henrik Bie till Nöjesbladet i fredags.

I måndags gjorde han ett tillägg i sin polisanmälan. Han anser att Björkman och de ansvariga gjort sig skyldiga till brott genom att, som Bie påstår, Björkman skulle ha spelat på resultatet i en deltävling. Sedan anmälan upprättades hos Södermalmspolisen i fredags har den vandrat vidare i organisationen. För närvarande ligger den på kommissarie Johan Lindborgs bord.

Har inte hörts

Han har utan framgång försökt att få tag på Christer Björkman.

– Jag har ringt till SVT och bett honom att ringa. Men det har han inte gjort ännu, säger han.

Eftersom Björkman ännu inte har kunnat höras saknar anmälan brottsrubricering.

– Han var och tränade i eftermiddags och hade mobilen avstängd. När han slog på den fanns ett meddelande från en polisman som bad om att få ett kort samtal över telefon. Christer ringde upp, men hamnade i polismannens telefonsvar, där han lämnade ett meddelande om att han nu var nåbar. Polisen har ännu inte återkommit, säger Helga Baagøe, kommunikationsdirektör på SVT.

Eftersom anklagelserna riktas mot företrädarna för ett tv-program har kommissarie Johan Lindborg kontaktat Justitiekanslern som ansvarar för förundersökningar vid tryck- och yttrandefrihetsbrott.

”Inga handlingar”

Myndigheten har nu begärt att få ta del av handlingarna för att utreda om ärendet ska utredas vidare.

– Vi har inte fått ta del av några som helst handlingar, vare sig från Polisen eller JK, utan hört om detta endast via media så därför är det svårt för mig att uttala mig. Som vi ser det har varken Christer Björkman eller någon annan på Melodifestivalen gjort något fel. Vi kommer naturligtvis att svara på alla frågor om det blir en utredning, vilken jag i nuläget har svårt att tro. Vi har inget att dölja, säger Helga Baagøe, kommunikationsdirektör på SVT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen