Så kom han över medicinerna

NÖJE

Jackson hade alias för att få ut recept

Genom påhittade alias som "Jack London" och "Omar Arnold" kunde Michael Jackson komma över stora mängder av smärtstillande och lugnande mediciner.

För att kunna tillfredsställa sitt behov av olika typer av beroendeframkallande mediciner använde sig Michael Jackson flera olika påhittade namn, rapporterar TMZ.

I dag hittades exempelvis Diprivan, ett kraftfullt lugnande medel, som används för att söva patienter inför operationer i Jacksons hem.

Använde bekantas namn

Bland annat ska han ha kallat sig för Omar Arnold och Jack London. Han ska också ha använt sig av sin livvakts namn och en av sina läkares namn.

Nu vänds därför sökarljuset mot de olika framstående läkare som hjälpte Jackson med missbruket.

Kaliforniens statsåklagare Jerry Brown ska tillsammans med Los Angelespolisen och Narkotikapolisen utreda hur de stora mängderna receptbelagda substanser hamnade i Jacksons ägo.

Recept utan namn

Till att börja med måste de olika läkarna spåras och utskrivningen kartläggas.

Enligt källor till TMZ var läkemedelsutskrivningen så till den grad slapphänt att en läkare kunde ringa apoteket för att säga att Jackson var på väg för att hämta ut Demerol – sedan skrev apoteket ut receptet utan att fylla i i patientens namn.