Rheborg tackar för stödet efter ärliga inlägget

Berättade om sin depression under lördagen

NÖJE

Johan Rheborg har en depression.

Efter att ha berättat det under lördagen på Instagram överöstes han av stöd och tackar nu för alla mejl och hälsningar.

”Jag hade ingen aning om att responsen skulle bli så massiv”, skriver han.

Under lördagen valde skådespelaren Johan Rheborg att berätta om sin depression i ett inlägg på Instagram. Där förklarade han att saknade sin pappa och katten Sune. Att han tröttnat på den bild personer visar upp på sociala medier och att han bara vill dra täcket över huvudet.

”Jag bär på en depression eller om jag skall vara uppriktig, jag lever med en depression. Det är en del av min personlighet. Ofta håller jag kontroll på den. Men ibland, som nu, övermannar den mig och jag sjunker ner i ett svart hål, förlamas. Vill bara sitta i mörkret. Se ut över ingenting. Det svarta innehållslösa. Det är jag”, skrev han i inlägget.

Tackar för stödet

I kommentarsfältet var det många som tackade Rheborg för hans ärlighet och påpekade hur viktigt det är att våga prata om psykisk ohälsa.

I ett nytt inlägg på Instagram tackar han nu för alla kommentarer och mejl han fått efter sitt inlägg om depressionen.

”Jag hade ingen aning om att responsen skulle bli så massiv. Onekligen är detta ett ämne som berör och engagerar många. Jag har självklart läst alla mail som jag fått men det är en omöjlighet för mig att besvara er alla. Ni får därför ett stort kollektivt ❤ av mig här istället”, skriver han.

Solsidan - har du koll på karaktärerna? 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM