Nöje

Kikki Danielsson: Jag är så orolig

NÖJE

Nu berättar hon om sin dotters svåra hjärtsjukdom

Barnen gav henne kraft under alkoholistbehandlingen.

Nu stöttar Kikki Danielsson dottern Emma, 15, som drabbats av en hjärtsjukdom.

- När det handlar om hjärtat är man så fruktansvärt orolig, säger Kikki.

STÖTTAR VARANDRA Prövningarna bara fortsätter för Kikki Danielsson. Mitt Kikkis svåraste period när hon kämpade med sin alkoholism och gick igenom en känslomässigt påfrestande skilsmässa drabbades dottern Emma av en hjärtsjukdom. Nu är Kikki mot alla odds på väg tillbaka som sångerska.
STÖTTAR VARANDRA Prövningarna bara fortsätter för Kikki Danielsson. Mitt Kikkis svåraste period när hon kämpade med sin alkoholism och gick igenom en känslomässigt påfrestande skilsmässa drabbades dottern Emma av en hjärtsjukdom. Nu är Kikki mot alla odds på väg tillbaka som sångerska.

De första symptomen kom för tre år sedan.

Emma svimmade oförklarligt när hon spelade en handbollsmatch och fick föras till sjukhus i ambulans.

- Jag hade varit lite sjuk innan och läkarna trodde att det kunde bero på det eller vätskebrist eller något sånt. Men så kom det tillbaka igen förra året, säger Emma.

Kirurgiskt ingrepp i hjärtat

I somras åkte Kikki Danielsson och hennes dotter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för en hjärtundersökning. Ett mindre kirurgiskt ingrepp gjordes för att hitta orsaken till besvären.

Läkarna konstaterade att det handlade om en störning i hjärtrytmen och såg så allvarligt på det att de föreslog att Emma skulle få en pacemaker.

Men Emma sa nej och slapp.

- Vi vet inte vad det är ännu men vi har fått rådet att avvakta den här terminen ut, säger Kikki.

Svår period i livet

Beskedet om dotterns hjärtsjukdom kom under den svåraste perioden i Kikki Danielssons liv. Inom loppet av ett år hade hon dömts för rattfylleri, gått igenom en känslomässigt påfrestande skilsmässa och påbörjat en behandling för sitt alkoholmissbruk.

- Emmas hjärtproblem var ett orosmoment hela sommaren. Men när vi fick läkarens ord på att det inte var livshotande kändes det i alla fall lite bättre.

- Förut blev jag otroligt stressad när problem plötsligt dök upp, men nu har jag lärt mig att inte slösa för mycket energi på saker som jag inte rår på. Nu tar vi det lugnt och avvaktar så länge, säger Kikki.

Emma har varit symptomfri i år och fungerar som vanligt. Den värsta stormen verkar vara över.

Detsamma gäller Kikkis alkoholmissbruk.

"Motgångarna gör mig stark"

För drygt en vecka sedan avslutade hon sin 14 månader långa behandling - en mental reningsprocess.

- Jag har fått chansen att stanna upp och verkligen gå igenom mig själv. Jag har aldrig känt mig starkare än nu, säger Kikki.

I kväll uppträder hon i "Bingolotto". Kikki ska sjunga en egen version av klassikern "Bridge over troubled water" samt nya singelsläppet "En ros i solsken".

Till våren fullbordas comebacken med ett nytt album.

- Motgångarna har gjort mig starkare. Jag kommer tillbaka till scenen och rampljuset, men tack och lov aldrig till det liv jag levde förut, säger hon.

Här är hennes svåra år

Dan Panas

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje