Oprahs besked: ”Inte intresserad” av att bli president

1 av 2
NÖJE

Oprah Winfrey vill inte bli president i USA.

Tv-stjärnan berättar att det helt enkelt inte intresserar henne.

– Det ligger inte i mitt DNA, säger hon till InStyle.

Oprah Winfrey, 63, har lyfts fram som en eventuell presidentkandidat i valet i USA 2020 efter hennes uppmärksammade brandtal på Golden Globe-galan.

Nu säger tv-stjärnan till InStyle att hon inte är intresserad av bli kandidera till president.

– Jag har alltid trott på mig själv och varit trygg i mig själv och vetat vad jag kan göra och inte kan göra. Så det är inget som intresserar mig. Det ligger inte i mitt DNA, säger hon.

En av världens mäktigaste kvinnor

Oprah har en stor skara trogna fans i USA och hon har byggt upp sitt namn under de många åren hon hade sin talkshow, ”The Oprah Winfrey Show”. Den lades ner 2011 och sedan dess har hon både producerat och medverkat i filmer, publicerat sin egen tidning och skapat en helt egen tv-kanal. Detta har gjort att hon många gånger har rankats som en av världens mäktigaste kvinnor.

#OprahForPresident

Under talet på Golden Globe hyllade hon de kvinnor som vågat stå upp i kampanjen metoo, och lyfte frågor som mångkultur och jämställdhet

– Jag vill att alla flickor som tittar på det här ska veta att en ny dag är på väg, avslutade stjärnan sitt tal.

Många tolkade detta som att hon skulle ställa upp i presidentvalet och på sociala medier trendade hashtags som #Oprah2020 och #OprahForPresident. Nu kommer alltså beskedet att så inte blir fallet.

Dagens tre toppnyheter 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Politik

USA