Tony Irving har rasat i vikt: ”Jag är döläcker”

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Tony Irving visar upp sig efter viktraset.
NÖJE

För tio veckor sedan slutade Tony Irving med socker.

Nu har han tappat hela tio kilo i vikt och de tidigare humördipparna är som bortblåsta.

– Jag är döläcker, säger han till Nöjesbladet.

”Let’s dance”-domaren Tony Irving, 51, trodde att han höll på att bli en grinig gammal gubbe. Han hade humörsvängningar och gick omkring och muttrade om saker han irriterade sig på. Men för tio veckor sedan bestämde han sig för att sluta med raffinerat socker, kakor, bullar och choklad.

– Jag är engelsman, jag drack fyra koppar te med två skedar socker i varje dag. Plus allt fikabröd och godis. Plötsligt upptäckte jag att jag blev gladare och mindre irriterad. Det var alltså sockrets fel, säger Tony som hittills gått ned 10 kilo i vikt.

Han förklarar att han bantat sedan 80-talet. Det har varit Atkins-dieten, Jane Fondas work out och pulver i alla dess former. Men nu är han trött på alla ”quick fix” som bara gör att man tappar vikt snabbt och sedan går upp lika fort igen.

– Jag kunde tappa 10-15 kilo och känna mig döläcker för att efter några månader ha gått upp allt igen. Så har jag hållit på hela mitt liv. Men jag ville hitta en ny livsstil och i mitt fall var det sockret som var boven. Nu är det borta och jag är piggare och mer alert.

Kände sig generad

En annan anledning var att han kände sig generad när han höll i sina danslektioner.

– Jag vill inte dansa samba med mina 94 kilo och sen stanna i en position och upptäcka att resten av kroppen fortsätter dallra. Nu är jag fast och smidig och jag kan fortsätta dansa för det är mitt jobb.

I dag äter han och maken Alexander Skiöldsparr inga halvfabrikat hemma utan de lagar all mat från grunden.

– Det har gjort att vi sitter ned och njuter av maten och pratar. Jag kan också få komplimanger för maten av min man, bara en sån sak.

Målet med socker-detoxen har varit att må bättre, inte att tappa vikt i första hand. Men visst är Tony nöjd med sin nya kropp.

– Jag är döläcker! Jag har aldrig sett så bra ut som jag gör nu och aldrig känt mig så sexig, säger Tony.

Snart drar ”Let’s dance” igång och då passar det bra att känna sig snygg. Men i år har TV4 flyttat fram det populära programmet.

– Det drar igång i slutet av mars så det är inte klart förrän i juni. Castingen är i full gång och det blir många nya dansare i år. Cecilia Ehrling är ju gravid och Sigrid Bernson ska ställa upp i Melodifestivalen så de är inte med, avslutar Tony.

5 fredagsprogram vi minns 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM