Chris Parker dömd till fängelse – stal från offer i Manchester

Den hemlösa mannen hyllades som hjälte men stal från personer som skadats i terrorattacken i Manchester

NÖJE

Chris Parker kallades hjälte efter att ha hjälpt personer i terrorattacken i Manchester.

I själva verket stal han från offren och döms nu till fängelse.

– Du stal från personer som var allvarligt skadade samtidigt som personer var döda eller döende, sa domaren David Hernandez, skriver BBC.

22 personer dog och 59 skadades när en självmordbombare utlöste en bomb efter artisten Ariana Grandes konsert i Manchester den 22 maj 2017.

Efter terrorattacken hyllades den hemlösa mannen Chris Parker. Han berättade själv för media att han sprungit in och försökt hjälpa människor. Han kallades för hjälte och enligt Metro UK samlade allmänheten in över en halv miljon kronor till mannen.

Men på övervakningsfilmer från platsen upptäckte polisen att Parker vandrat runt i foajén bland de skadade personerna samtidigt som han stulit från offren. I ett förhör i Manchester förra månaden erkände han att han stulit en väska och en mobiltelefon från två offer.

Timmar senare använde Parker ett bankkort som tillhörde ett av offren för att handla på McDonalds.

Dömdes till fängelse

Under tisdagen dömdes han till fyra år och tre månaders fängelse för sina handlingar.

– Du stal från personer som var allvarligt skadade samtidigt som personer var döda eller döende, sa domaren David Hernandez, skriver BBC.

Parker förbjöds också besöka centrala delar av Manchester i tio år.

En talesperson för GoFundMe, den hemsida där personer donerade pengar till mannen, har uppgivit för BBC att pengarna betalats tillbaka till de som donerat.

10 kvinnliga artisterna som tjänade mest 2017 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM