Öfvergård om stela stämningen: ”Skitjobbigt”

Åt middag hos Morberg – blev knäpptyst

Av: Linn Elmervik, Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TV4

Per Morberg och hans fru Inese äter under tystnad.

När Anders Öfvergård är på besök vet han inte hur han ska hantera stämningen.

– Jag tyckte det var skitjobbigt, säger han.

I programmet ”Anders knackar på” flyttar Anders Öfvergård in hos kända svenskar. Under måndagens avsnitt besöker han programledaren och matprofilen Per Morberg och hans fru Inese. De behöver hjälp att inreda en lägenhet som de håller på att renovera.

Under sitt besök blir han bjuden på middag i parets stora villa. Morberg lagar ihop en pastamiddag med karljohanssvamp han plockat själv.

Under middagen uppstår en lång tystnad. Allt som hörs är besticken som skrapar mot tallrikarna. Den långa pausen är något som stressar Öfvergård.

– När man är på tå sådär för att jag göra det bra så är ju tystnaden ganska jobbig. Vi satt och åt middag jag, Per och Inese. De var helt tysta. Jag tyckte det var skitjobbigt, men jag tänkte: De kanske gillar att vara tysta hela middagen, säger Öfvergård till Nöjesbladet.

Vad gör du då?

– Jag sitter tyst men sen pallar jag inte det längre, och då ställer jag någon konstig fråga till Inese. Hon bara tittar upp och svarar superkort och tittar ner igen. Jag skrattade väldigt mycket när jag såg det.

”Pratar för mycket”

Under middagen hörs Öfvergård bland annat ställa frågor som: ”skulle vi kalla det här vardagsmat?” och ”vad är det här vegetariska?”.

I programmet konstaterar han själv att han inte vet hur han ska bete sig när han inte har sina snickarkläder på sig. Tillslut frågar han Morberg om han pratar för mycket.

– Nej, nej, för fan, absolut inte, svarar Morberg.

Nöjesbladet har sökt Per Morberg.

”Anders knackar på” sänds på TV4 klockan 20:00.

Publicerad:

LÄS VIDARE