Freestyle ställer in återföreningen på galan – efter bråk

avMathilde Albinsson, Anna Shimoda, Hans Shimoda

Det blir ingen återförening för Freestyle i helgen.

Enligt Tommy Ekman har arrangörerna bakom Okej Live inte uppfyllt sin del av avtalet.

– De betalade inte trots diskussioner och varningar, säger han till Nöjesbladet.

Det var så sent som i september som det stod klart att 80-talsikonerna Freestyle skulle återförenas på nostalgigalan Okej Live som äger rum i Partille Arena den 27 oktober.

Freestyle var det stora dragplåstret, men i dag måndag skrev originalmedlemmen Gigi Hamilton på Facebook att det inte blir någon spelning.

”Tråkiga nyheter... Tyvärr så kommer Freestyle inte att spela på Okej Live i Göteborg. Jättetråkigt. Jag hoppas vi ses en annan gång!”.

När Nöjesbladet når Tommy Ekman som tillsammans med Gigi, Christer Sandelin och originalmedlemmen Joakim Hagleitner skulle gjort en historisk spelning, skyller han den uteblivna spelningen på arrangörerna.

– De har inte uppfyllt sin del av avtalet. De betalade inte trots diskussioner och varningar, säger Tommy som beklagar det inträffade och fortsätter:

– Vi gick via vårt ombud och försökte få våra pengar, men de stoppade huvudet i sanden. Vi ville verkligen göra någonting bra.

Arrangören: Fick ingen faktura

En annan grupp som ska medverka på Okej Live är Lili & Susie och Susie Päivärinta har en annan uppfattning om galan.

– Vi har haft en jättebra kontakt med arrangörerna, vi har inte upplevt några problem alls. Men det är synd att inte Freestyle ska vara med.

Torbjörn Westerhäll som är en av de som står bakom galan hävdar att konflikten beror på Freestyle:

– Vi skulle betala halva gaget i samband med att avtalet skulle signeras. Problemet var bara att det inte kom någon faktura. När vi påpekade det kom det till slut en faktura från Christer Sandelins bolag som innefattade moms och på upphovsrättsskyddat material ska det inte vara det. Vi sa att vi gärna betalar, men momsen ska bort. Då fick vi till svar att vi var oseriösa och då kommer inte Freestyle, säger Torbjörn.

När Tommy Ekman gifte sig i augusti med Madelen Gustavsson var alla medlemmar på plats, och under bröllopsfesten återförenades de på scen och framförde ett par låtar till gästernas stora glädje. Men när allmänheten ska få ta del av 80-talsikonerna är oklart.

1 av 4
Nostalgigalan Okej Live arrangeras den 27 oktober.

Arrangören ansökte om konkurs

Enligt Göteborgs-Posten var det nära att inte galan blev av överhuvudtaget när Freestyle hoppade av. Det pressade läget fick Magnus Scholander, tidigare ansvarig för det arrangerande Nordiska festivalbolaget, att lämna in en konkursansökan i torsdags.

– Jag hade en partner som inte kom upp med sin del, så då var jag ju tvungen. Vi hade ju haft den här dispyten med kontraktet också där artisterna vägrade inse en felaktig faktura. Det var också jobbigt.

Efter många turer ska galan trots allt genomföras.

– Jag vet att det funnits flera intressenter som velat ta över och köra det här på lördag, säger Magnus Scholander vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM