Musikhjälpen

Musikhjälpen 2017 slår nytt rekord

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Musikhjälpens programledare Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström har släppts ut ur glasburen i Umeå.
Med ett nytt rekord. När sändningarna var över hade Musikhjälpen samlat in 74 410 363 kronor.
– Förstår ni att vi har gjort det här tillsammans? säger en tårgöd Molly Sandén efteråt.

I sex dygn har programledartrion sänt Musikhjälpen 2017.

Och på söndagskvällen stod det klart: Det blir nytt rekord – 74 410 363 kronor och 586 000 engagemang.

Programledartrion Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström formar händerna till hjärtan när de kliver ut ur glasburen, för att hylla publiken som samlats på ”Kärlekens torg” i Umeå.

På torget håller de tal om sina upplevelser i glasburen.

”Vi måste bidra”

Under dagen höll Molly Sandén ett känslosamt brandtal kring årets tema ”Barn är inte till salu”, som syftar till att uppmärksamma barnsexhandeln.

– Åh, jag känner inför årets tema – en sådan frustration. En sådan sorg, en sådan ilska och ett sådant gränslöst hat mot de människor som tror att man kan köpa rätten att förgripa sig på små, små barn, sa hon och fortsatte:

– Världen är en orättvis plats och vi pratar om mänskliga rättigheter. jag skulle vilja prata om våra mänskliga skyldigheter. Alla vi i Sverige, vi måste bidra. För vi kan! Alla vi i Sverige kan bidra på något sätt. Musikhjälpen har gjort det möjligt. Oavsett hur ens privata ekonomi ser ut, hur en situation ser ut, så kan vi alla göra någonting.

Publiken har bidragit till insamlingen genom att önska låtar, starta och bjuda på auktioner, starta och bidra med pengar i digitala bössor, lägga pengar i fysiska bössor, skänka pengar från företag och genomföra egna insamlingar.

Markoolio budade hem Gröna Lund

Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Tobias Blom budade hem Gröna Lund i en auktion – för 351 101 kronor.

– Vi tänkte att vi slår två flugor i en smäll. Det är inte så att det är jag och Tobbe som kommer åka "Jetline" i två timmar, utan vi tänkte bjuda in familjer som inte har en så fet plånbok så de får komma dit och spendera en dag, sa Markoolio i programmet.

Och Molly Sandén själv startade en egen auktion tidigare i veckan, där hon kommer och sjunger akustiskt på ett privat evenemang.

Nytt rekord

Den slutgiltiga siffran i just pengasumman 74 410 363 kronor kommer att justeras, då öronmärkta pengar vanligtvis fortsätter att komma in även efter Musikhjälpen-veckan.

– Vi har under veckan sett många exempel på hur även små summor kan göra stora förändringar för utsatta barn. De pengar som samlats in nu kommer att kunna förändra livet för tusentals barn runt om i världen och våra partnerorganisationer står beredda att börja arbeta direkt, säger Per Byman, generalsekreterare Radiohjälpen, i ett pressmeddelande.

Det är Radiohjälpen som tar hand om de insamlade pengarna.

Musikhjälpen 2016 samlade in över 49 miljoner kronor, som då var en rekordsumma i programmets nioåriga historia.. Musikhjälpen 2017 bräcker alltså det rekordet med råge.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

LISTA: Sveriges 100 hetaste kändisar under 40

ÄMNEN I ARTIKELN

Musikhjälpen