Sanningen om First Aid Kits uppehåll

Började gråta mitt på scenen

Foto: Janerik Henriksson/TT
First Aid Kit är tillbaka efter pausen.

avStina Dahlgren

NÖJE

First Aid Kit är tillbaka med ett nytt album efter sin paus.

Nu berättar systrarna varför de egentligen tog ett uppehåll.

– Vi blev utbrända för vi körde bara på, säger Klara Söderberg till Elle.

Systrarna Johanna Söderberg, 27, och Klara Söderberg, 25, släpper snart sitt nya album, “Ruins”. Efter ett uppehåll och en välbehövlig paus från rampljuset är de nu tillbaka. För Elle berättar systrarna om varför de tog en paus, och vad som egentligen hände. Efter nio års turnerande runt om i världen blev det till slut för mycket. Johanna Söderberg berättar om en kväll i Bryssel, där hon bröt ihop mitt på scenen.

– Mitt i en låt började jag gråta. Jag var deprimerad. Det kändes jättejobbigt. Alla trodde att det var en del av showen. Men för mig var det hemskt. Jag mådde dåligt, hade hemlängtan, kände mig ensam och längtade efter min pojkvän. Jag ville bort, till något annat, säger hon till Elle.

Tröttnade på varandra

Trots det fortsatte hon showen. Klara Söderberg säger att det tuffaste med deras jobb är just att de alltid måste fortsätta oavsett vad som händer.

– Vi måste prestera även om vi har en dålig dag. Charma alla, se glada ut. Vi blev utbrända för vi körde bara på, säger Klara.

De berättar att de till slut tröttnade på både livet som stjärnor och på varandra. Redan vid deras tredje album, “Stay gold” kände de behovet av att ta en paus, men just då var det omöjligt.

– Vi kunde spela sex dagar i rad och sedan bokades vår enda lediga dag upp av tv-framträdanden vi inte kunde säga nej till. Vi spelade teater. Det var en show. Det var hemskt att stå på scenen och känna gud varför kan jag inte njuta? Det här händer en gång i livet, jag borde vara glad och så är jag inte det. Jag kraschade då, säger Klara Söderberg.

Vill inte upprepa misstaget

Kärleken de fick från publiken och sina fans var det som fick dem att överhuvudtaget orka fortsätta. Under deras paus har de inte umgåtts med varandra alls. Nu har de hittat tillbaka både till musiken och till varandra, och de vet hur de ska undvika att göra samma misstag igen.

– Vi har fått lära oss att ge varandra space. Ta ledigt från varandra. Vara snälla. Syskon kan vara väldigt hårda och ärliga. Vi tar ofta varandra för givet. Pushar den andra för hårt. Vi har gått i terapi och pratat om våra roller jättemycket, säger Klara Söderberg till Elle.

10 kvinnliga artisterna som tjänade mest 2017 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM