Svenska artisten blev beskjuten i USA: “Jag trodde jag skulle dö”

avMathilde Albinsson

NÖJE

Artisten Leslie Tay hamnade mitt i ett skottdrama i Los Angeles.

Nu berättar han om den omskakande upplevelsen.

– Jag trodde verkligen jag skulle dö i det ögonblicket, säger han till Nöjesbladet.

Rapartisten Leslie Tay, 29, hamnade mitt i ett skottdrama utanför en musikstudio i Los Angeles natten till söndagen.

Artisten berättar för Nöjesbladet att han och tre andra personer lämnade en musikstudio, satte sig i en bil och körde därifrån. Men de hade inte hunnit mer än ungefär sex meter när de plötsligt blev beskjutna.

– Jag sitter i passagerarsätet längst fram. Jag sitter och pillar på något när jag hör gärningsmannen säga något, vilket gör att jag vänder mig ut och kollar genom fönstret vad som händer. Då ser jag en kille med svart hoodie som drar upp en pistol och bara börjar avlossa skotten. I paniken så skriker jag i bilen till min kusin: “Kör! Kör! Kör!”.

Flydde platsen i panik

Gärningsmannen befann sig fyra, fem meter bort, berättar Leslie Tay. Fyra skott träffade bilen.

– Min enda tanke när jag ser honom avlossa de här skotten är att någon kommer bli träffad, någon kommer dö. Jag var säker på det. Otroligt läskigt. Jag tror i början att jag blivit träffad, för kulan höll på att komma in genom bilen. Det är tur att vi lever. Det kunde ha slutat väldigt illa.

De körde från platsen i panik. De ringde till personen som har hand om musikstudion, som tog sig ut på gatan och möttes av poliser. Så småningom stannade de bilen och gick ut för att inspektera den.

– Då ser vi hur nära det varit. Två av skotten tog där framme typ vid passagerarsätet där jag satt, ett precis i dörrhandtaget och sen ett lite längre ner. Ett skott åkte nästan in i bakrutan. Det fjärde ska också ha kommit där bak. Vi bestämmer oss för att parkera bilen och bara ta oss därifrån och åka hem. Sedan dess har vi bara tagit det lugnt.

1 av 6 | Foto: Janerik Henriksson/TT
Leslie Tay.

Polisen gjorde en anmälan på plats och dagen efter besökte även Leslie Tay och hans vänner polisstationen. Hur de utreder situationen vet han dock inte.

– Vi har inte blivit kontaktade av polisen. Jag vet inte hur det går vidare med det här. Jag har ingen koppling till vad som har hänt, utan vi har helt enkelt befunnit oss på fel plats vid fel tidpunkt.

Samarbete med Molly Sandén

Nu ser Leslie Tay fram emot att få komma hem till Sverige igen. Artisten, som tidigare i år släppte sitt debutalbum “Vilja och tålamod” samt nyligen samarbetade med Molly Sandén på låten “Ditt sanna jag”, sätter sig på ett flyg hem till Sverige i morgon. Han uppger att han under omständigheterna trots allt mår bra, men att han är chockad.

– Jag trodde verkligen jag skulle dö i det här ögonblicket. Det är ett mirakel att vi fyra i bilen inte blev skadade. Så nära, alltså.

Tre skandaler i kändisvärlden 2018 00:50
ARTIKELN HANDLAR OM

Hiphop