Prince personliga tillhörigheter på auktion

1 av 3 | Foto: Blir författare.
NÖJE

Nu kan du klä dig, äta och fria som Prince.

Hans personliga tillhörigheter är nämligen ute på auktion.

Bland sakerna som går att buda på hittar du hans kläder och demoband från 70-talet.

Sugen på att köpa legenden Prince bröllopsporslin, kläder, eller varför inte ett band med ej utgivna låtar? Nu har du chansen. På torsdag startar nämligen en auktion med några av hans personliga tillhörigheter, enligt The Guardian. Bland annat kan man lägga vantarna på ett demoband med sex inspelade sånger på, varav tre som aldrig blivit utgivna.

– På b-sidan av bandet hade Prince sina arbetsversioner av sex låtar, vilka jag har lämnat intakta av okända anledningar. Uppenbarligen vet vi nu att bandet bevarar en bit musikhistoria, säger gitarristen Dez Dickerson till The Guardian.

Handbojor och förlovningsring

Man kan även köpa ett par handbojor som använts under framträdandet av ”The most beautiful girl in the world” och de rosa hjärtformade lapparna som Prince använde vid frieriet till första frun Mayte Garcia.

Fler saker från äktenskapet med Mayte som ska upp på auktion är förlovningsringen med diamanter och det 50 delar stora porslinet som användes under parets bröllopsmiddag.

Flera föremål på auktion

Sakerna som är ute för auktion kommer från Mayte Garcia, förre managern Owen Husney och gitarristen Dez Dickerson. Prince är enligt The Guardian känd för att vara väldigt privat och spås därför inte vara superförtjust i auktionen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Prince

Klick!