David Lindgren dömer ut Frans vinstchans

NÖJE

Tänker fortsätta – tills han vinner Melodifestivalen

1 av 3 | Foto: David Lindgren efter finalen.

Han själv kom näst sist.

Nu dömer David Lindgren ut Frans vinstchanser i Eurovision.

– Det är inte lika självklart som Loreen eller Måns, säger han.

Den påkostade lasershow var gjord för att ta David Lindgren, 34, till Eurovision song contest i maj.

Men bidraget ”We are your tomorrow” fick minst poäng av svenska folket och hamnade näst sist när finalen av Melodifestivalen var över.

– När juryn gav sina poäng kände jag att det var kört. Men jag har känt länge, sedan låtarna släpptes, att min låt inte funkar på samma sätt som alla andras. Det var inte rätt tajming den här gången. Det är inte mycket man kan göra, säger han.

– Jag blev nervös innan för första gången. Men det kändes bra på scenen. Det handlar om att tajma rätt i den här tävlingen. Rätt tillfälle med rätt låt.

Tänker fortsätta – tills han vinner

David Lindgren tänker fortsätta att ställa upp i Melodifestivalen till dess att han får representera Sverige i just Eurovision. Men den närmsta tiden släpper han artistfokuset och satsar helhjärtat på sin roll i musikalen ”Jersey boys”.

– Jag kanske släpper en singel till, men vi får se. Det är klart jag kände att jag blev lite besviken, men jag sa till mig själv redan innan jag gick in i tävlingen att jag inte ska ta det så dödligt seriöst som sist, säger han.

– Efter ”Skyline” blev jag sjukt besviken. Jag försöker tänka att det bara är en tävling i musik liksom.

Och vinnaren Frans Jeppsson Walls vinstchanser i Eurovision ser han med skepsis på.

– Vi får se hur det går. Svenska folket älskade honom och juryn verkade ta till sig det. Men det känns inte lika självklart som Loreen och Måns. Det kommer att bli jämt för honom, säger han.

Du tycker inte att det är samma chanser som för Måns?

– Måns var verkligen rätt tajming, så vi får se, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM