Lars Ulrich blir sommarpratare

NÖJE

”Oväntat - men kul”

Metallica-trummisen Lars Ulrich, 52 är en av årets sommarpratare.

Hans ”Sommar i P1” sänds på midsommarafton.

– Jag tänkte prata om liv, arbete och musiken som fick mig på rätt spår, säger han till Sveriges Radio.

Foto: Lars Ulrich, trummis i Metallica.

Danske artisten och låtskrivaren Lars Ulrich sommarpratar i P1 den 24 juni. Programmet kommer att spelas in på engelska.

– Efter 35 år i USA är jag mer bekväm med engelska, men jag kan fortfarande danska och lite svenska. Systembolaget, Sportspegeln och Kungliga Tennishallen till exempel! Jag tänkte prata om liv, arbete och musiken som fick mig på rätt spår, säger han till SR.

”Mest pratglad”

Lars Ulrich har spelat trummor i heavy metal-bandet Metallica i 35 år. Han grundade det tillsammans med frontmannen James Hetfield.

– Det här var naturligtvis oväntat – men kul. Som den mest pratglade och öppenhjärtige medlemmen i ett av världens största hårdrocksband har Ulrich naturligtvis intressant stoff att fylla programmet med, säger Aftonbladets hårdrocksexpert Mattias Kling.

Sålt 100 miljoner skivor

Han hoppas att Ulrich använder sitt program till att dela med sig av sig själv.

–  Det jag hoppas mest på är att han släpper garden ytterligare runt sin person. Öppnar upp runt hur kan känner och resonerar runt sin roll som superstjärna och ger oss en djupare bild av människan Lars Ulrich. Och att han en gång för alla förklarar varför Metallica verka tycka att det är så fruktansvärt jobbigt att skriva och spela in ny musik.

Metallica har sålt 110 miljoner skivor och fått nio Grammys. Under 2013 uppträdde bandet på alla sju kontinenter, inklusive Antarktis.

ARTIKELN HANDLAR OM