Hjälp, jag är 26 år och har aldrig legat

NÖJE

Olle Kvarnsmyr ÄR Dr kärlek och svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

1 av 3

”När jag träffar kvinnor blir jag mycket blyg och blir nervös när minsta antydan till flört uppenbarar sig.”

FRÅGA: Jag är en kille på 26 år med ett problem som bara blir jobbigare. jag är singel, har inte legat, har aldrig haft ett förhållande och faktiskt inte hånglat. Jag får panikkänslor när jag tänker på att tiden rullar på  utan att något händer i mitt kärleksliv. Det blir heller inte bättre när jag märker vilket spännande kärleksliv mina vänner har. Det finns egentligen inga fel på mig. Det är inte mitt yttre som är problemet och jag har det ordnat med jobb, bostad och vänner. Nej, det är på insidan som det är kaos. När jag träffar kvinnor blir jag mycket blyg och blir nervös när minsta antydan till flört uppenbarar sig. Min tafatthet kring kvinnor kan bero på att jag i stort sett aldrig har umgåtts med tjejer. Jag har inga syskon, jobbar på en byggfirma utan tjejer och träffar mina kompisar nästan alltid utan deras tjejer. Jag har vid några tillfällen tagit mod till mig och bjudit ut kvinnor men det har slutat i fiasko. Min blyghet har ställt till det för mig och jag vet inte vet vad jag ska prata om. Det sägs att det ska finnas någon för alla men jag börjar bli rejält skeptisk. Snälla doktorn hjälp mig. Jag börjar börjar bli deppig och vill inte leva hela mitt liv som singel.

Deppa inte ihop - självklart finns det någon för dig

OLLE SVARAR: Självklart finns det någon för dig. Bli inte arg på mig nu men du måste kamma till dig och fokusera och inte sitta hemma och deppa. Du befinner dig just nu i en deppträsk du måste ta dig ur. Att klafsa sig upp ur detta träsk är inte lätt. Men det går. Viktigast av allt är att höja ditt självförtroende. För både du och jag vet ju att du är ett kap för vilken skön pudding som helst. Du måste genast på något sätt starta om dig själv. Börja pyssla med för dig lite halvknäppa saker. Börja med improvisationsteater, gå en pilgrimsvandring, bli volontär någonstans. Eller varför inte byta jobb till ett ställe där det jobbar mycket kvinnor. En omstart skakar om dig, vilket leder till ett större självförtronde och kvinnor kan bara plötsligt komma av bara farten. Och när du väl går på dejt är det viktigt att du är mentalt redo. Förbered några samtalsämnen, kanske någon rövarhistoria eller en kul fundering du haft på sistonde. Men det det viktigaste under dejten är att vara intresserad av den du träffar, ställa många frågor och visa att du bryr dig.

UPPDATERAT: Tre kvinnor hörde av sig till mig för att få till en dejt med brevskrivaren. Brevskrivaren gick ut på dejt med en av kvinnorna. Brevskrivaren hörde av sig i veckan och skrev kort att det var ”mäktigt”.

Missa inga visdomar - följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden

Fler visdomar från din favoritkärleksdoktor hittar du nedan.

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla doktorn bums på [email protected]

ARTIKELN HANDLAR OM

Dr Kärlek

Relationer

Kärlek

Klick!