Mental ohälsa stoppar norska Eurovision-artisten

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Agnete Johnsen ställer in alla intervjuer och pressträffar inför tävlingen

1 av 2

Norska Agnete mår för psykiskt dåligt för att göra intervjuer.

Ändå räknar hon med att tävla i Eurovision – inför hundratals miljoner tv-tittare.

– Just nu är mitt enda fokus att göra det jag älskar mest, att sjunga och stå på scenen, säger hon till den norska tv-kanalen NRK.

Efter sin seger i den norska uttagningen till Eurovision song contest har den norska artisten Agnete Johnsen, 21, tvingats ställa in flera promotionresor, framträdanden och intervjuer.

Nu har också samtliga intervjuer med norsk press inför avresan till Stockholm ställts in, uppger VG.

Anledningen är mental ohälsa

Tidigare har avbokningarna förklarats med olika fysiska åkommor som virus och influensa. Men nu bekräftar Agnete för den norska tv-kanalen NRK att det beror på sin mentala ohälsa. Hon vill inte berätta mer än så, men säger till kanalen:

– Jag uppskattar all intresse kring mitt deltagande i Eurovision, Just nu är mitt enda fokus att göra det jag älskar mest, att sjunga och stå på scenen. Jag ber om ursäkt för att jag måste prioritera detta nu.

Agnete Johnsen har tidigare berättat för VG att hon utreds för bipolär sjukdom.

– I många år har jag kämpat mentalt på det sätt att jag inte klarar av att styra tankarna som jag vill. Jag klarar inte av att tänka positivt och går typ ner i källaren. Allt blir negativt liksom. Ett helvete helt enkelt, sa hon till VG då.

Vill fortfarande tävla

Änså ska Agnete ställa sig på scenen i Globen och tävla i Eurovisions andra semifinal den 12 maj. Innan dess ska hon repetera på scenen såväl på torsdag som på lördag.

– Agnete är väldigt tydligt för att resa till Stockholm, men för att hon ska kunna ha fullt fokus på musiken och showen som hon ska leverera på sdenen kommer hon prioritera sång- och scenförberedelser före allt annat, säger den norska delegationschefen Stig Karlsen till NRK.

Publicerad:

LÄS VIDARE