Cissi Ferm fick räddas ur havet

avErik Åberg

1 av 3 | Foto: TT NYHETSBYRÅN
Cissi Ferm.

Basketspelaren Cissi Ferm fick räddas ur havet under inspelningarna av ”Mästarnas mästare”.

Detta då deltagaren drabbades av kramp under en tävling.

– Det var en vattentävling och hon blev nedkyld och fick kramp. Vi fick plocka in henne helt enkelt, säger Anders Wistbacka på SVT.

Just nu befinner sig grupp två nere i Faro i Portugal för att spela in nästa års ”Mästarnas mästare”. Och det blev en dramatisk inledning.

Under en vattentävling drabbades basketspelaren Cissi Ferm, 40, av kramp. Det var Expressen först med att rapportera.

Ferms medtävlande såg att hon frös och ropade på hjälp. Deltagaren räddades då ur havet av en medarbetare i SVT:s produktion.

– Hon började simma in mot land och då simmade vi ut och hämtade henne. Vi har alltid bevakning under tävlingarna för att se vad som händer. Och alltid personal som kan hjälpa till om det behövs, säger programmets projektledare Anders Wistbacka till Nöjesbladet.

”Hon är en kämpe”

När Cissi Ferm kom upp på land ska hon ha haft en kroppstemperatur på 33,7 grader. Hon kläddes i varma kläder för att få temperaturen att stiga och uppges nu må bra.

För Expressen berättar basketstjärnan att hon fick panik och att det inte gick att fortsätta tävlingen.

– Jag började frysa och blev kall. Jag är en äkta badkruka. Jag kan inte vara i kallt vatten för länge, det har varit så sedan jag var liten. Jag tänkte ”fan hoppas jag klarar det här”. Jag blev för kall, vi var i för länge. Till slut sa kroppen bara nej. Jag var iskall, säger hon till tidningen.

Ferm tvingades avbryta tävlingen men har valt att fortsätta inspelningen.

– Hon är en kämpe. Besluten om medverkan eller inte är alltid upp till deltagarna själva. Men vi har personer på plats som de kan prata med, säger Anders Wistbacka till Nöjesbladet.

Annan basketstjärna skadad

Det är inte första gången en basketstjärna råkade illa ut i ”Mästarnas mästare”. I den senaste säsongen skadade sig Kicki Johansson allvarligt under en sprinttävling.

Bara efter några meter föll Kicki till marken och skrek av smärta.

– Det var precis som om en gummisnodd skulle gå av. Det bara small i låret. Två muskelfästen gick av och en tredje hängde i en skör tråd, sa hon då.

Skadan tog så hårt att Johansson tvingades hoppa av tävlingen. Hemma i Sverige fick hon beskedet att hon, trots operation, inte skulle bli helt återställd.

Nöjesbladet har sökt Cissi Ferm utan framgång.