Därför jagar SVT Tommy Körberg

Uppdaterad 2016-10-31 | Publicerad 2016-10-12

Är aktuell tillsammans med rockbandet Dead by april

SVT jagar Tommy Körberg till Melodifestivalen.

Drömmen: Stjärnan ska tävla igen - med ett rockband.

– SVT har inlett en charmoffensiv för att övertyga honom, säger en källa.

SVT är mitt i arbetet med att sätta ihop nästa års startfält i Melodifestivalen. Nöjesbladet kan idag avslöja att de gör allt för att få Tommy Körberg, 68, att ställa upp i Melodifestivalen igen.

Flera väl insatta källor bekräftar för Nöjesbladet att han har sjungit in en låt som SVT vill ha med i tävlingen.

Men det är varken en ny "Stad i ljus" eller "En riktig jävla schlager". Den här gången har Körberg istället teamat upp med growl-rockarna Dead by april för att återigen förvåna och överraska tv-publiken.

– Tommy har spelat in en låt med Dead by april, men han är inte alls säker på om han vill vara med i Melodifestivalen igen, säger en person med god insyn.

Charmoffensiv ska övertyga

Enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare är SVT, med schlagergeneralen Christer Björkman, 59, i spetsen, i full gång med att inleda en charmoffensiv för att övertyga en av Sveriges mest meriterade artister att återigen ställa sig på Melodifestivalens scen.

– Det här samarbetet initierades redan i somras, säger en källa.

Tommy Körberg har två gånger tidigare vunnit tävlingen, 1969 med "Judy min vän" och 1988 med "Stad i ljus".

2013 var han återigen med i tävlingen som huvudnamn i supergruppen Ravaillacz med låten "En riktig jävla schlager" som tog sig till final.

– Han gillar att göra oväntade samarbeten, just för att det är roligt att visa på vilken otrolig bredd han har. Om SVT lyckas övertyga honom om att ställa upp med den här låten är det inte för att Tommy drömmer om en hårdrockskarriär, utan för att han gillar att anta galna utmaningar, som ställer folks bild av honom lite på ända, säger en källa nära Melodifestivalens redaktion.

Fler artister klara

Dead by april tävlade 2012 med bidraget "Mystery" som slutade på en sjundeplats i finalen.

Nöjesbladet har tidigare avslöjat att The Fooo Conspiracy, Elisa Lindtröm, Ida LaFontaine och Lisa Ajax är klara för tävlingen. Enligt källor är runt en tredjedel artister helt klara för tävlingen.

LÄS VIDARE