Matt Damon hyllar Alicia Vikander

NÖJE

”Alla i Hollywood vill ha Alicia i sina filmer just nu”

1 av 2 | Foto: Matt Damon och Alicia Vikander när filmen "Jason Bourne" hade premiär i Australien i juli.

Skådespelaren Matt Damon hyllar sin svenska motspelerska i spionfilmen "Jason Bourne", det 27-åriga stjärnskottet Alicia Vikander, i en intervju med tidningen People.

Enligt People är Vikander en de mest eftertraktade skådespelerskorna i Holywood just nu. 

– Vi hade sån tur att hon ville medverka i filmen. Alla i Hollywood vill ha Alicia i sina filmer just nu, säger Matt Damon till People.

Damon hyllar Vikanders insats i filmer som ”The Danish Girl”, ”Ex Machina” och ”The Man from U.N.C.L.E.”

– Det som slår mig är att det finns inga gränser för hur bra hon kan bli. De senaste filmerna jag har sett av henne har alla varit väldigt olika och jag kan inte se att hon har några begränsningar. Det ska verkligen bli spännande att se vad hon gör framöver, säger Damon till People.

Nyligen uttryckte Alicia Vikander att första inspelningsdagen av "Jason Bourne" kändes overklig eftersom det var som att kliva rätt in en av hennes favoritfilmer:

– Jag har varit ett stort fan av filmerna sedan min pappa visade mig Bourne för första gången när jag var 14 eller 15. Jag trodde det var någon vanlig actionfilm och blev helt tagen, sade Vikander i en intervju med Nöjesbladet i Las Vegas, där delar av filmen utspelar sig.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM