Måns raseri efter missen på repetitionen

NÖJE

Nöjesbladets schlagerexpert: ”Har aldrig sett honom så sur förut”

1 av 5

Det som inte fick hända.

Under repet för lanseringen av Måns Zelmerlöws nya singel i lördagens final trasslade han in sin kavaj i ljudsladdarna och tvingades bryta.

– Det var jag som klantade till det, då blir jag vansinnig på mig själv så klart, säger Måns Zelmerlöw efter genrepet.

Ett av kraven inför Måns Zelmerlöws medverkan i Eurovision song contest var att han skulle få tid att framföra sin nya singel i tv-sändningen.

Och mycket ska gå rätt inför lanseringen av det nya låtmaterialet inför ett samlat Europa ihop med kinesisk och amerikansk tv-publik.

Men när Måns Zelmerlöw framförde ”Fire in the rain” under fredagens första repetition i Globen fallerade showen och repet tvingades avbrytas.

Trasslade in sladdar

Under showen dansar han och kostymklädda dansare på hoverboards. I mitten av numret, där Måns Zelmerlöw går över till att sjunga sin segerlåt sjöng han först fel, sen missade han sin hoverboard och trasslade in sina mikrofonsladdar i kavajen.

Till slut bröt han numret.

– Det var jag som klantade till det, då blir jag vansinnig på mig själv så klart. När man har jobbat dygnet runt i så här många dagar blir man det lite lättare kanske. Sen var det lite sladdar som satt fel och sånt borde ha varit åtgärdat, säger han efter repetitionen.

Då hade publiken och pressfotograferna på plats i arenan sett Måns Zelmerlöws ögon svartna och programledaren rasande lämna scenen.

– Kan vi fixa jackan och ställa i ordning båda boardsen så kör vi från början, hörde studiomannen Henric von Zweibergk säga samtidigt som Måns fortsatte att försöka trassla ur sin kavaj ur sladdarna.

”Jag blev sur”

Måns Zelmerlöw genomförde sedan repet på nytt och trasslade återigen in sig i sladdarna. Återigen blev han som ett åskmoln på scenen, märkbart irriterad över ett strul av det här slaget på ett genrep dagen före final.

– Jag blev lite sur, men det gick över lika fort som det kom, säger Måns med ett skratt sent i natt efter sitt andra genrep. Även då strulade numret med hoverboarden.

– Jag klantade mig nu på kvällen också. Jag fick för mig att brädan var trasig, men det var den inte, säger han.

Fått öva extra

Men han är inte orolig för att misslycka med framträdandet inför hundratals miljoner tv-tittare på lördagskvällen.

– Nej, nu vet jag ju vad jag gjort för fel. Det känns som att allting kommer sitta i sändning, säger han.

Enligt Eurovisions showproducent Sven Stojanovic har det varit ändringar i Måns nummer in i det sista.

– Nu är första gången vi körde skarpt. På 8 sekunder ska han lägga ifrån sig micken och springa, samtidigt som han tar av sig kavajen. Det måste han göra på ett speciellt sätt, eftersom han har sladdar precis överallt under kavajen. Han har fått öva extra på hur det ska göras, säger Stojanovic.