J.K. Rowlings känslosamma hälsning till sitt fan

NÖJE

”Älskar att du jobbar för att läka”

1 av 2 | Foto: JK Rowling.

Författaren J.K. Rowling är sina läsares skyddsängel.

När fanet Kate bad om hjälp i den tuffa kampen mot självskadebeteende och sexuella övergrepp kom det omtänksamma svaret snabbt.

”Jag älskar att du jobbar för att läka och skydda dig själv. Du förtjänar det här”, skrev hon.

Kate kontaktade J.K. Rowling på Twitter för att berätta sin rörande historia, skriver Buzzfeed.

”Jag har gått igenom (och går fortfarande igenom) så mycket i mitt liv, från sexuella övergrepp till mobbning till åtta självmordsförsök. Jag är inte stolt över de här sakerna, men det är den jag är. Jag kämpar också allt jag kan för att sluta mitt själskadebeteende. Det skadar min kropp, men det skadar min själ mycket mer”, skrev hon.

”Behöver din hjälp”

Anledningen till att hon delade med sig av sitt långa kamp var att hon hade en önskan. Hon ville ha en bild på orden ”expecto patronum”, från Harry Potter-böckerna, skrivna med hennes favoritförfattares handstil.

”Jag vill tatuera in ”expecto patronum” på den handled där jag skurit mig som mest eller någon annanstans, för jag vet att det kommer att få mig att sluta även om det tar ett tag. Snälla Jo. Jag vet att jag sakta kan börja återhämta mig, men jag behöver din hjälp”.

”Hoppas det hjälper”

Det dröjde inte länge innan Kate fick ett oväntat svar, som innehöll en kärleksfull hälsning från J.K. Rowling och en bild på de betydelsefulla orden.

”Jag älskar att du jobbar för att läka och skydda dig själv. Du förtjänar det här. Jag hoppas det hjälper”, skrev hon.

Svaret framkallade starka känslor hos Kate.

”Jag skrattar och undrar vad som händer, samtidigt som tårarna börjar spruta och jag håller på att svämma över hela mitt kvarter”, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM