Finalisterna Robin Bengtssons och Ace Wilders känslokaos i greenroom

NÖJE

Robin Bengtsson: Hjärtat stannade typ

1 av 2

GÖTEBORG. Blackout.

Finalchocken blev ett känslodrama i greenroom.

– Hjärtat stannade typ, säger Robin Bengtsson.

Storfavoriten Ace Wilder, 33, höll för trycket och debutanten Robin Bengtsson, 25, skrällde i den första deltävlingen av Melodifestivalen.

I greenroom tog nerverna över och orsakade känslokaos hos finalisterna.

– Det var sjukt nervöst eftersom det handlade om att antingen åka ut eller gå till final. Hjärtat stannade typ alltså, säger Robin Bengtsson.

– Jag hoppade av lycka där uppe. Jag hann inte tänka så mycket, jag bara ”vad fan händer nu”. Det har inte riktigt sjunkit in än. Det här är bara helt galet.

”Varit motgångar”

Efter åtta års kamp innebär finalplatsen en ordentlig comeback för Robin Bengtsson. Efter genombrottet i "Idol" 2008 har han försökt sig på en artistkarriär i flera omgångar, senast under artistnamnet B Robin.

– Det har varit en lång väntan, så allt känns otroligt bra. Jag har haft jättebra flyt stundtals under de här åren men vissa gånger har det varit motgångar, precis som det kommer vara resten av livet också, säger han.

– Det har bara varit att kämpa på. Men det har tagit åtta år.

Inför sitt framträdande med ”Constellation prize” har han tränat hårt på både sången och kameravanan för att försäkra sig om att allt skulle gå så bra som möjligt.

– Jag har trott på min låt hela tiden. Men det har hängt ganska mycket på mig, och jag lyckades precis med det jag ville nu i kväll. Allt satt, säger han.

Nära tårarna

För Ace Wilder tog känslorna över i greenroom precis innan och direkt efter att hon förstod att hon gått till final. När de ropade upp hennes namn kom smällen.

– Det var nervöst alltså, jag kan inte säga att jag kommer ihåg någonting.

Fick du en blackout?

– Ja men typ, man sitter där och bara "vad gör jag här?" och jag frågade min låtskrivare innan, ”varför utsätter man sig för det här” och han bara ”jag vet inte”.

Wilder, som kom tvåa 2014 med ”Busy doin' nothing”, har kämpat med favorittrycket. När det stod klart att ”Don't worry” höll hela vägen var tårarna nära.

– Det känns helt otroligt. Jag är så, det här kommer kanske låta lite nonchalant, men jag är så lättad. För mina dansares skull, för allas skull. Jag är så stolt över oss, säger hon.

– Jag kände förväntningarna utifrån, inifrån och jag såg hur mycket tid och energi alla la på det här så att misslyckas, det hade liksom inte blivit bra. Jag började nästan gråta när jag såg dansarna efteråt.

Här är slutställningen

Direkt till final: Ace Wilder, Robin Bengtsson

Andra chansen: Albin & Mattias, Samir & Viktor

5. Mimi Werner

6. Pernilla Andersson ”Mitt guld”

Diskad: Anna Book ”Himmel för två”

ARTIKELN HANDLAR OM