Sorgligt när stjärnorna måste offra privatlivet för sin image

1 av 3
Jeremy Renner på filmfestivalen i Taormina, där han tog emot priset Taormina promesse award.
NÖJE

Richard ­Gere, Oliver Stone, Susan Sarandon och Jeremy Renner har ­alla varit uppe på ­scenen.

Platsen är en amfiteater med 2 700 år på nacken och från läktarplats ser vi medelhavet glittra i solens strålar.

Ändå lämnar allt­ihop en känsla av nedstämdhet.

Lokalbefolkningen säger att Taormina är gudarnas bukt.

När vattnet ligger spegelblankt och ljuset från dagens sista timmar övergår i rött är det svårt att inte ansluta sig till de troendes skara.

Under den här veckan i juni ­lever den sicilianska bergsbyn upp på ett sätt som inte ens högsäsongens stimmiga ­veckor kan mäta sig med.

Orsaken är den årliga, ­internationella filmfestivalen.

I ärlighetens namn är den inte särskilt internationell. Pressutskicken och de långa presentationerna på den grekiska ­teatern är enbart på italienska. Enda undantaget är Hollywoodstjärnornas tal (som alla tolkas till italienska).

Men de ljumma skymningarna då vi följer jippot gör det ingenting. Plattityderna har vi hört förut. Utsikten, värmen, dofterna där­emot, är ingenting vi kan få någon annanstans.

Det är givetvis en av anledningarna till att Oliver Stone flugit hit för att lansera den (anklagat) proryska dokumentären ”Ukraine on fire” som han varit med och producerat.

Det är sannerligen också ­därför Richard Gere tackat ja till att bli festivalens ”­general”, tror att han bara är aktuell med en två år gammal film, ”Time out of mind”, som redan floppat.

Susan Sarandon, som är här med sina barn, säger det vi tänker att hon och kändisarna måste tänka, när hon tilldelas ett hederpris:

– Jag hoppas ni ­hittar på fler saker som ger mig en ursäkt att komma tillbaka.

När mörkret lagt sig hamnar vi på festivalens galamiddag, på ett hustak vid stora torget.

Där sitter Oliver Stone med hustrun Sun-jung Jung. Där sitter också Jeremy Renner.

Tvärs över bordet ler hans ­affärspartner, Kristoffer ­Winters, som Renner bott ihop med i mer än tio år.

Relationen har överlevt trots att skådespelaren under ett år var gift och fick en dotter ­innan hans fru i skilsmässo­ansökan anklagade honom för ”bedrägeri”.

Den här spalten är inte ute ­efter att outa någon. Men om Hollywoodskvallret stämmer går det en sån här kväll inte att låta bli att känna en viss sorg över den image som fortfarande måste skyddas.

2016 – med händelserna i ­Orlando i färskt minne – borde vi ha kommit längre när det ­gäller vem och hur vi får älska.

Hot or not

HOT: Det ser ut som om Alicia Vikander har en ny hit på gång. Nya ”Bourne”, som kommer om ­några veckor, räknas till en av sommarens ­hetaste filmer.

OK: Filmen sågas men Margot Robbie hyllas för sin insats mot Alexander Skarsgård i ”The ­legend of ­Tarzan”.

NOT: Det är inte snyggt det ­Kanye West ­ägnar sig åt i ­videon till ”­Famous”. Men han vet precis hur han ska skapa kontroverser och skaffa uppmärksamhet.

ARTIKELN HANDLAR OM