Mormor Berits hyllning till Viktor Frisk: ”Mycket stolt”

1 av 3 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Viktor Frisk med mormor Berit.

avMathilde Albinsson

NÖJE

Viktor Frisk hängde löst i ”Let’s dance”.

I publiken satt mormor Berit och höll tummarna för sitt barnbarn.

– Jag är mycket stolt! Vilken resa han har gjort, berättar hon efter programmet.

Viktor Frisk har hängt lös flera gånger i ”Let’s dance”. I kväll var det dags igen. Han och danspartnern stod sist kvar på trappan tillsammans med Therese Alshammar och Calle Sterner.

Nerverna var på helspänn. Men till slut ropades Viktor och Linns namn upp och artisten kunde dra en lättnadens suck. Han får dansa vidare i tävlingen.

– Det är mina följare som håller mig kvar i den här tävlingen, jag lovar! Det är inte mina ben i alla fall, även om jag tycker att vi gjort det bra den här veckan. Vi kämpade som tusan alltså, säger han efteråt.

Stöttade i Melodifestivalen

I publiken satt Viktors mormor Berit Frisk. Hon kramade om sitt barnbarn efter programmet.

– Jag är mycket stolt! Vilken resa han har gjort!

Berit är ett viktigt stöd för Viktor. Hon firade hans och Samir Badrans seger i Melodifestivalen tidigare i år, när duon tog sig vidare till final från sin deltävling med bidraget ”Shuffla”. Och i Viktor Frisks självbiografiska bok ”Min Superkraft” har Berit en given plats, som den stöttande mormodern som tog ”dagens outfit-bilder” på Viktor till hans blogg.

– Det är bra att du lärt dig dansa. Det har du roligt av i livet sedan, säger Berit och kikar upp på Viktor.

Nu har han bräckt Samir

Men kvällen var speciell på flera sätt för Viktor. Han har klarat sig kvar längre tid i programmet än sin vapendragare Samir Badran, som tävlade med Sigrid Bernson förra året.

– Det är alltid kul att gå längre än någon annan. Jag har väl inte känt att jag måste gå längre än Samir, för vi är ju bästa vänner och gör allt tillsammans.

Men så svänger han plötsligt i sitt resonemang.

– Alltså ska jag vara helt ärlig så är det väl en liten grej att man liksom ”oj då, nu flög jag förbi här”, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Men de dansade sin bästa dans när de åkte ut. De hamnade i mitten och då blir det som att folk tror att man sitter säkert. Det kan vara lite det vi har vunnit på att vi inte har varit så bra och då röstar folk vidare oss. Men man får ju faktiskt ändå tänka att det är fem par kvar nu. Och de är de bästa paren.

Minns du alla vinnare av Let’s Dance? 01:20
ARTIKELN HANDLAR OM