Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Ranelid: ”Från hjärtat, tack!”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Ranelids brev till svenska folket efter hyllningarna

hotade med avhopp  Björn Ranelids avancemang till final i Melodifestivalen följdes av hån och ­kritik. Därför hotade han tidigare i veckan att hoppa av hela tävlingen.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
hotade med avhopp Björn Ranelids avancemang till final i Melodifestivalen följdes av hån och ­kritik. Därför hotade han tidigare i veckan att hoppa av hela tävlingen.

Fansens stöd ger honom kraft att fortsätta.

Nu laddar Björn Ranelid om inför finalen i Globen.

Här nedanför tackar författaren – med egna ord – Nöjesbladets ­läsare.

Det massiva stödet från fansen fick Björn Ranelid, som övervägde att hoppa av Melodifestivalen, att ändra sig. Men den senaste veckan har tagit hårt på författaren.

– Det är klart att jag är i dålig form just nu men jag tänker inte vika ned mig, säger han till Nöjesbladet.

Kritiserades av kollegor

Åsikterna kring hans medverkan har varit många och uppmärksam­heten stor – i går togs ämnet till och med upp i SVT Debatt.

Efter delfinalen i Leksand kritiserades Björn Ranelid och låten ”Mirakel” av flera artistkollegor. Till slut blev det för mycket för honom. Så sent som i tisdags var det osäkert om han skulle orka fortsätta tävlingen.

”För folkets skull”

Det fick svenska folket att reagera. Nöjesbladet har mottagit tusentals uppmuntrade mejl och hälsningar – som sedan överlämnats till artis­ten.

– Jag kommer att göra mitt yttersta om jag orkar stå där och det gör jag för folkets skull. Och för Sara Lis och Fredrik Anderssons skull, säger Björn Ranelid.

Hur mår du i dag?

– Inte mycket bättre. Men jag har bestämt mig för att jag ska kämpa.

Björn Ranelids egna brev till svenska folket

Ranelids egna ord om hur mycket stödet från Nöjesbladets läsare har hjälp honom.

Foto: Jerker Ivarsson
Björn Ranelid med läsarbreven.

Jag vill med emfas, tveklöst, och utan den minsta lilla försköningar och överdrift säga att det här sätter jag ett extremt värde på. Även Margareta och barnen. Det har varit ett fullkomligt oväntat initiativ.

Alla som är berörda av det här ska ha mitt och familjens enorma tack. Det handlar inte om inställsamhet från min sida. Detta säger jag direkt från mitt hjärta. Jag kommer att ha det som en satellit resten av mitt liv. Det här är oerhört stort för mig, och viktigt. Jag har mått extremt dåligt, av många skäl.

Det stödet jag nu får ute bland folket är helt ofattbart. Det finns inte något ont ord sammantaget i de brev som jag har läst. Det är helt sanslöst vilka vackra ord.

Jag fick ett brev från en mamma som har delad vårdnad om en femårig pojke. Han hade sagt till mamman: ”Han som sjöng det där om kärleken, det var bra.” Nästa vecka var han hos pappan men när han kom hem så sa mamman: ”Nu röstade du väl på Danny?” Nej, hade han sagt. Han ville höra ”den där farbrorn som sjunger om kärleken, kärleken, kärleken”. När jag fick det brevet så skickade jag det direkt till Fredrik Andersson (låtskrivare, reds anm). Han började lipa. Och jag måste erkänna att jag var väldigt nära själv att börja lipa när jag läste det. Jag har svarat mamman att hon ska vara stolt över pojken och att det har bidragit till att jag har tagit det här beslutet. Det har inte varit ett lätt beslut att ta med tanke på att jag tycker att det har kostat oss för mycket.

Jag har sparat samtliga brev. Jag tror det nu är uppe i nästan 6 000 brev sammanlagt. Jag slänger aldrig brev som jag har fått.

Jag har bestämt mig för att jag ska kämpa. Jag kommer att göra mitt yttersta om jag orkar stå där och det gör jag för folkets skull och för Sara och Fredriks skull.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN