Han tar ett återfall i tv

avChristoffer Nilsson, Zandra Lundberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Christer Sandelin: Ett ypperligt tillfälle att bryta min vita period

1 av 3 | Foto: Christer Sandelin Under 2010 åkte Christer Sandelin fast tre gånger - två gånger för rattfylla, 0,24 och 0,27 promille, samt för fortkörning. 2012 berättar Sandelin att han varit nykter i ett och ett halvt år när han gästar ”På ­middag hos Hannah & Amanda” – men efter halva middagen tar vinsuget över och korkar han upp en flaska rött.

Här tar Christer Sandelin ett återfall.

Efter ett och ett halvt år utan alkohol korkar han upp i ”På middag hos ­Hannah & Amanda”.

– Det är klart att jag mår bättre av att vara helt vit, säger han till Nöjesbladet.

Medan de andra dricker vin ber han om vatten.

Christer Sandelin, 50, berättar att han varit nykter i ett och ett halvt år när han gästar ”På middag hos ­Hannah & Amanda” tillsammans med Pernilla Wahlgren, 44.

Men när halva middagen har gått tar vinsuget över. Han korkar upp en flaska rött och utbrister:

– Jävlar vad törstig jag är!

Återfallet sker framför kamerorna. Men Sandelin ångrar inte en droppe.

’Har ersatt beroendet’

– Det var inte så att jag ­åkte hem och svepte en ­flaska efteråt. Jag hade tre galanta kvinnor runt ­bordet. Det var ett ypperligt tillfälle att bryta min ­vita period, säger han till Nöjesbladet.

Han säger sig inte längre vara beroende av alkohol.

– På mig stämmer det ­inte med ”en gång alkoholist, alltid alkoholist”. Jag tror att man kan ersätta beroendet. Jag har ersatt det med träning, säger han.

Innan den vita perioden började var han körd i botten. Efter en uppslitande separation från sin då­varande fästmö eskalerade ett missbruk av alkohol och starka, ångestdämpande mediciner.

– Nu har jag den jobbiga tiden bakom mig och är ­inte rädd för att det ska gå överstyr igen. Men det är klart att jag mår bättre av att ­vara helt vit, säger han.

’Vi är alla vuxna’

Nu öppnar Sandelin för att dricka ”när tillfället är i akt”.

– Det kommer att gå i vågor. Man behöver inte supa sig tokfull varje helg eller dricka ett glas vin om dagen. Det som funkar för mig är att njuta av saker och ting för stunden, säger han.

Amanda Schulman programleder ”På middag hos Hannah & Amanda” tillsammans med sin syster Hannah Widell:

– Christer sa att han varit nykter i ett och ett halvt år, men vi är alla vuxna människor och ansvarar för våra egna handlingar. Jag har ingen rätt att döma ­honom.

Sandelins missbruk

6 oktober 2010: Sandelin, med 0,24 promille i blodet, grips för rattfylla. Till Nöjesbladet berättar han att han satt sig i bilen dagen efter en middag med en några glas vin och konjak. ”Jag kanske dricker lite för mycket” säger han.

24 oktober 2010: Sandelin berättar att han checkade in på ett behandlingshem efter inspelningarna av ”Så mycket bättre”. ”Jag har mått väldigt dåligt under hela sommaren. Det har varit en lång nedförsbacke till helvetet.” sa han då.

19 november 2010: Christer Sandelin åker fast för rattfylla igen. Den här gången med 0,27 promille i blodet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM