Nöje

Thorsten Flinck akut opererad

Av: 

Zandra Lundberg

Anton Assarsson

NÖJE

Ställer in spelningar

Thorsten Flinck har fått ett ekonomiskt uppsving efter Melodifestivalen. ”Det har varit en bra tid, framför allt kan man höja gagerna. Det är alltid trevligt för en fattig man”, säger han.
Thorsten Flinck har fått ett ekonomiskt uppsving efter Melodifestivalen. ”Det har varit en bra tid, framför allt kan man höja gagerna. Det är alltid trevligt för en fattig man”, säger han.

Thorsten Flinck ställer in flera stopp på sin turné.

Orsaken är att han opererats akut i benet i helgen.

– Det är jättetråkigt, säger Micke Englund, gitarrist i Thorstens band.

I kväll skulle Thorsten Flinck, 51, och hans band stått på scenen i Hedesunda.

Så blir det inte.

Thorsten Flinck ska under helgen ha genomgått en operation i benet, och kan inte uppträda.

Gitarristen Micke Englund fick ett samtal av Thorsten i går där han berättade att han kommer att bli tvungen att ställa in. När Nöjesbladet nådde Micke tidigare under tisdagen trodde han skadan skett i ryggen, men så är alltså inte fallet.

– Vad jag förstod så har han opererats i helgen. Det är inget dramatiskt, han är redan utskriven, men han har svårt att gå och stå på scenen nu, säger han.

Rasande arrangör

I kväll var Thorsten Flinck inbokad på Hedesunda sommarparty utanför Gävle. Arrangören Roger Westblom är rasande över Flincks avhopp.

– De ringde mig och sa att han opererat benet akut, och att det fanns risk för amputation. Det största problemet är att de kommer med det här dagen före konserten. De måste ju ha vetat om det här tidigare. Om du har en akut skada i benet och måste opereras, ja då vet du väl om det ett bra tag innan? Sen att han ställer in var ingen större överraskning.

Hur menar du då?

– Ja, jag har ju läst vad som hände på allsången i Gränna, att han nästan trillade av scenen. Så att något skulle dyka var var kanske inte så oväntat.

Incidenten Roger Westblom refererar till skedde för två veckor sedan när Flinck skulle uppträda på allsången i Gränna. Han var inbokad för att framföra tre låtar, men det blev bara en. Flinck sjöng osammanhängande, pratade om droger och blev till slut utslängd av producenten.

Gör allsången

Den sjunde augusti är Thorsten och hans band inbokade på ”Allsång på Skansen”. Den spelningen menar Thorsten att han kommer att genomföra. Hur det blir med turnéstoppen fram tills dess är fortfarande oklart.

– Om jag tolkade det rätt kommer han att vara fit for fight till Allsången. Jag misstänker att spelningarna de närmsta veckorna kommer att ställas in, men jag är inte säker. Det är jättetråkigt, jag har jobbat med honom i fyra år och han har aldrig ställt in en spelning. Det har aldrig varit tal om det, han har tappat rösten men ändå gjort allt för att kunna stå på scenen. Han är en otrolig krigare.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal: Prova BookBeat gratis i en månad – klicka här!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje