Nöje

Efter 12 år – nu skiljer de sig

Av: 

Frida Söderlund

NÖJE

Paolo Roberto: Det går inte att tvinga ihop ett förhållande

Efter två års kamp – nu har äktenskapet gått på knockout.

Paolo Roberto och hustrun Lena Arrelöv Roberto skiljer sig.

– Gnistan finns inte där längre, säger Paolo ­Roberto till ­Nöjesbladet.

Paolo Roberto ledde ”Robinson”.
Paolo Roberto ledde ”Robinson”.

Det är tolv år på dagen ­sedan Paolo Roberto, 43, och Lena Arrelöv Roberto, 39, blev ett par.

Men gnistan har slocknat och snart nio år efter vinterbröllopet har paret nu beslutat att gå skilda vägar.

– Vi har gjort allt för att få det att fungera, men i slutändan så går det inte att tvinga ihop ett förhållande om inte känslorna finns där. Ibland måste man gå vidare och vara lyckliga på ett annat sätt, säger Paolo ­Roberto och fortsätter:

– Vi har gift oss och vi har lovat saker till varandra och vi ska försöka hålla de flesta av dem. Men gnistan finns inte där längre.

Slitit hårt

De många jobben utomlands har slitit hårt på förhållandet. Efter flera månader borta från familjen har ­Paolo haft så mycket att ta igen att det aldrig riktigt gått.

– Det har inte gått att återhämta sig efter det. Vi har satsat på våra företag och haft ett superstarkt kompanjonskap. Men det har blivit mer företag än äktenskap, säger Lena Arrelöv Roberto och fortsätter:

– För många som skiljer sig blir det bara slut. Man har sumpat någonting. Men vi har byggt något som vi kan gå vidare med, så vi klipper bara bort den grenen som inte fungerat på sista tiden. Det som är starkt det finns fortfarande här. Det finns kvar.

Paolo och Lena kommer att fortsätta att jobba ihop, både vänskapen och kompanjonskapet står stadigt. Den hustomt de äger kommer att delas på mitten och de kommer båda ha ett hus på varsin sida. Allt för att göra övergången smidigare för barnen Enzo, 8, och Elisa, 5.

”Hittat en lösning”

– Vi har hittat en lösning som vi är stolta över. I mitt liv är framrutan större än backspegeln. Vi kommer fortfarande vara en skön ­familj men ha egna liv, ­säger Paolo.

”Det finns sorg”

Efter sommaren börjar husbygget och ett nytt liv som vänner.

– Det är klart att det finns sorg. Man har alltid drömmar och vill vara en familj. När man gifter sig seriöst så som vi gjort så är det ju för livet, säger Lena och fortsätter:

– Jag är så tacksam för åren vi haft på det här sättet, men nu blir det nya år på annat sätt. Men vi har fortfarande varandra som människor. Och det känns så otroligt fint så.

Lena och Paolo träffades i omklädningsrummet

Sommaren 2000

Roberto och Lena träffas i omklädningsrummet på en boxningsklubb som Paolo var delägare i och blir sedan ett par.

Oktober 2003

Paolo knockas under en VM-match och ligger medvetslös flera minuter. Lena säger att det ”får vara nog” och bestämmer att paret ska bli äkta ­makar.

Nyårsafton 2003

Paret gifter sig under en vinterceremoni och Lena är gravid i femte månaden.

April 2004

Sonen Enzo föds.

April 2007

Dottern Elisa föds.

Juli 2012

Paret bekräftar att de går skilda vägar då relationen blivit mer av ett ”företag”.

FAKTA

Namn: Paolo Roberto. Ålder: 43 år. Bor: I Nacka. Familj: Barnen Enzo, 8 och Elisa, 5. Yrke: Programledare, kokboksförfattare och entreprenör. Aktuell: Med nya tidningen Paolos mat och en ny säsong av ­Robinson som drar i gång på TV4 i höst.

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut!

Webhallen

Publisert: