Mode

Så blir du en modebloggare

NÖJE

Holländska bloggerskan Sabrina Meijer tipsar!

Inbjudningar till modeveckor, fester med Europas modeelit – och en blogg som betalar räkningarna.

Nej, det är ingen dagdröm. Det är Sabrina Meijers vardag.

Fem år gammal bestämde Sabrina Meijer att det var dags att ha ett snack med mamma Monique.

”Från och med nu kommer jag att välja mina egna kläder”, förklarade hon vänligt men bestämt. ”Och jag kommer inte att ha på mig något som är rosa. Det passar inte min stil.”

Nitton år senare är Sabrina Meijer precis lika säker på vilka kläder som passar henne. Kanske är det den övertygelsen som får läsarna att flockas kring hennes blogg, som gått från att vara en rolig hobby till ett ännu roligare jobb.

– Att jag har haft turen att få arbeta med min stora passion är helt otroligt, det bästa som hänt mig!

Industrin kring modebloggar växer hela tiden, respekten från den övriga modevärlden ökar, och allt fler känner sig manade att själva ge sig in i leken – som numera är en potentiell karriär.

– Tyvärr startar många sina bloggar av fel anledningar. De saknar driv men förväntar sig snabba pengar, inbjudningar till modeveckorna och gratis skor och kläder. När de inser att det inte är så enkelt försvinner de lika snabbt som de dök upp.

Men de som verkligen brinner för sitt bloggande, hur ska de gå till väga?

– Det viktigaste är att våga se sig själv och sin blogg som ett varumärke. Du måste ha något som skiljer dig från alla andra tusentals bloggar där ute, som får annonsörerna att vilja marknadsföra sina produkter hos just dig.

Vad är det som får din blogg att sticka ut ur mängden?

– Det låter ju motsägelsefullt, men min grej är nog att jag är väldigt tillgänglig, en vanlig tjej. Jag hade kunnat vara din granne – din väldigt modeintresserade granne!

Annika Marklund

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode