”Nu blir vi ännu roligare”

avChristian Ström

Publicerad:
Uppdaterad:

Filip och Fredrik tillbaka med ny omgång av Breaking News

Foto: Super sig fulla.

Och nu – dags för lite ”BREAKING NEWS”.

Just det, snart är Filip & Fredriks aktualitetsmagasin tillbaka i rutan.

– Det kan nog bli lite mer humor den här vändan, säger Filip Hammar.

Foto: Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ska breaka fler nyheter i tv i höst. ”Vi älskar att göra det där”, säger Filip

Det blir en ny säsong av Kanal 5:s ”Breaking news med Filip & Fredrik”, kan Nöjesbladet i dag avslöja.

I höst ska duon återigen försöka fånga upp de viktigaste nyhetshändelserna och de senaste snackisarna.

– Vi älskade att göra det där, det var ett av de roligaste programmen som vi gjort, säger Filip Hammar, 37.

”Ofantligt svårt”

Inför den nya säsongen hoppas de kunna spetsa till ”Breaking news” ännu ett snäpp – med mer humor.

– Det är klart att vi kommer att se över programmet och göra det bättre. Framför allt kommer vi att försöka att göra det ännu roligare, säger Filip.

Första säsongen av ”Breaking news” sändes fyra kvällar i veckan. Att leverera direktsänd underhållning på daglig basis är ingen lek, menar Fredrik Wikingsson, 38.

– Det är ofantligt svårt. Jon Stewart kör bara 22 minuter och har 14 författare. Så vi gör det fyra gånger så svårt, säger han.

Leder Kristallengalan

Den 4 september ska Filip och Fredrik dessutom leda Kristallen­galan, som i år sänds i Kanal 5.

– Jag hoppas vi kan skaka liv i det där döda tv-formatet. En sådan där gala måste göras för tittarna och inte för branschen, man måste hitta en väg som gör det kul för dem som tittar. Jag hoppas att vi kan skapa lite buzz kring det och ha en lite mer respektlös inställning till galaformatet, säger Filip Hammar.

Zandra listar 3 höjdare – ur förra säsongen

Filip och Fredrik dricker sig fulla

Duon försöker uppnå 2,37 promille inom loppet av 20 minuter. Programledarna blir så packade att de glömmer bort att de uppträtt tillsammans i slutet av programmet. ”Spelade vi någon jävla låt?” är det minnesvärda citatet från en sliten Fredrik Wikingsson i intervjun med Nöjesbladet dagen efter.

Dricker Hitlers champagne

Parhästarna har budat hem ”Hitlers champagne”. Åtminstone har de pungat ut med 23 000 spänn för en en flaska Moët & Chandon som ska ha plundrats ur Hitlers bunker efter tredje rikets fall. Den här öppnar de och suger glatt i sig i direktsändning tillsammans med sina gäster.

Lurar på Edward Blom champagne

Den excentriske mat- och dryckeshistoriken Edward Blom är en av gästerna som bjussas på Hitlerdrickan med uttalandet ”Hitlers lik är nog mer välbevarat”. Efter programmet rasar han i sin blogg där han skriver att han känner sig blåst av Filip och Fredrik, att han inte kände till avsmakningen och att han inte på något vis vill vara med och ikonisera nazisterna.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM