Barbra Streisand anklagas för djurplågeri av Peta

1 av 2 | Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN
Barbbra Streisands klonade hundar har väckt vreden hos...
NÖJE

Barbra Streisand anklagas för djurplågeri av djurrättsorganisationen Peta.

De är upprörda efter att stjärnan berättat att hon klonat sina hundar.

”Många hundar binds och plågas för varje födsel som faktiskt uppstår”, skriver deras president Ingrid Newkirk i Page six.

Barbra Streisand, 75, berättade nyligen för Variety att hon har klonat sina hundar Miss Violett och Miss Scarlett. De är båda två kloner av hennes hund Samantha som dog förra året.

Nu är djurrättsorganisationen Peta upprörda. I ett uttalande i Page six får Streisand skarp kritik från deras president Ingrid Newkirk.

”Vi vill alla att våra älskade hundar ska leva för evigt, men även om det kan låta som en bra idé, så uppnår inte kloning det.”

”Stor risk för misslyckanden”

Organisationen menar att det ändå inte blir samma hund som man hade tidigare eftersom att egenskaperna bara liknar varandra fysiskt.

”Kloning innebär också en stor risk för misslyckanden. Många hundar binds och plågas för varje födsel som faktiskt uppstår - så det är inte rättvist för dem, trots de bästa avsikterna.”

”Förvärrar situationen”

De påpekar också att det finns många hemlösa hundar och att kloningen bidrar till att situationen förvärras.

"Vi känner med Barbras sorg över att förlora sin älskade hund men skulle också ha älskat att prata henne ut ur kloning.” skriver de.

10 kvinnliga artisterna som tjänade mest 2017 00:35

ARTIKELN HANDLAR OM

Peta