Så ändrar kanalerna tablåerna efter Lill-Babs död

avLeo Pettersson, Linn Elmervik

Flera kanaler ändrar i tablån efter Lill-Babs död.

SVT, Sveriges radio och TV4 hyllar den folkkära artisten.

Konserter, dokumentärer, filmer och olika program med den folkkära artisten ska sändas.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson dog under tisdagsförmiddagen efter en kortare tids sjukdom. Hon blev 80 år.

Nu gör flera kanaler om i tablån för att hylla den folkkära artisten.

I kväll klockan 20.00 sänds hyllningsprogrammet ”Lill-Babs i 50 år” från 2004 i SVT1. Programmet skildrar hennes 50 första år i branschen och beskrivs som en kompott av shownummer, intervjuer och klassiska arkivklipp.

Hyllas i P4

På onsdag sätts komedin ”En nolla för mycket”, där Lill-Babs har en huvudroll, in klockan 14.45. Program som ”Lill-Babs – ett porträtt”, ”Lördag med Lill-Babs” och ”Lill-Babs live från Sunnanå” finns också tillgängliga på SVT Play.

P4 hyllar artisten i flera dagar. Kanalen ägnar hela kvällens ”Karlavagnen” åt lyssnarnas minnen av henne och återsände också Ulf Elvings intervju med Lill-Babs från 2013 webbkanalen P4 Plus under dagen.

– Hon var den mest genuina person man kan tänka sig. En så stor stjärna som kan vara så jordnära, det är ganska unikt. Hon visade omtanke om alla i en produktion och tänkte alltid på allas bästa, säger Ulf Elfving i ett pressmeddelande.

Dokumentärer och ”Så mycket bättre”

Malin Willers, tillförordnad presschef på TV4, skriver i ett sms till Nöjesbladet att TV4 också gör tablåändringar. Det sker både i dag och under den kommande veckan för att hylla Lill-Babs.

”I dag förlängde Malou von Sivers sin sändning av  Efter tio fram till kl 13 med fokus på Lill-Babs fantastiska livsgärning. Mellan klockan 13-14 sändes första delen av dokumentären Leva Livet och mellan klockan 14-15 sändes del 2. Vidare sänds dokumentären Leva Livet under 21 timmen både imorgon, onsdag, samt på torsdag”, skriver Malin Willers.

På fredag kväll, direkt efter röstningsprogrammet i ”Let’s dance” sänds avsnittet med henne från ”Så mycket bättre”.

”TV4 fortsätter att minnas och uppmärksamma Lill-Babs i livesändningar på TV4 Play och i Nyhetsprogrammen under de följande dagarna. På TV4 Play minns vi höjdpunkter och fina ögonblick från en av Sveriges mest folkkära artister

ARTIKELN HANDLAR OM