Här gör han comeback

NÖJE

Björn Gustafsson: Jag kommer ge er en riktigt dålig show

Det är tusen glada norrmän i publiken.

De jublar åt en blond 22-åring på klubben ”Latters” scen.

Björn Gustafsson är tillbaka.

Foto: åter på scen Igår ställde sig Björn Gustafsson på scen igen efter uppehållet. ”Jag är tillbaka från senestern”, säger han själv om sin återkomst.

Lokalen är fullsatt och pengarna rullar.

Det är landskamp i stå-upp-komedi mellan Sverige och Norge, och ett spelbolag har gett publiken i Oslo möjlighet att vinna pengar på bästa framträdandet.

Men den som antar erbjudandet är i stället en av de tävlande. Björn Gustafsson, 22.

– Jag har satt pengar på Norge så jag kommer att ge er en riktigt dålig show, är hans första ord när han äntrar scenen.

Förlorade duellen

Pengainvesteringen visar sig vara ett klokt val då den unge komikern till sist förlorar fajten mot norske Terje Sporsem. Men under de tio minuterna som gått så har han ändå vunnit norrmännens hjärta med skämt om vårt grannland, om svenska städvanor och sexställningar.

Fast när Aftonbladet pratar med Björn Gustafsson vill han inte kalla succéframträdandet för en comeback.

– Nej, eftersom jag bara har hållt på ett år. Det känns som vanligt – jag är tillbaka från semestern, säger han själv om sin återkomst.

Kick-off inför turnén

Landskampen, som fortsätter i dag och i morgon, är Björns ordentliga kick-off inför turnén med Özz Nûjen, Måns Möller och Soran Ismail som inleds i Göteborg den 25 september. Dessutom jobbar Björn, som Aftonbladet kunde avslöja i går, för fullt med en dvd som kommer att släppas den 3 december – och han hoppas då kunna bjuda fansen på godbitar från höstens turné.

– Ja, det finns många tankar på det. Det blir en del liveuppträdanden, säger Björn.

”Det vore fantastiskt”

Han berättar också hur mycket han ser fram emot att arbeta med Robert Gustafsson på den kommande dvd:n.

– Det är en människa som jag ser upp till på många sätt och vis. Det vore fantastiskt om han vill göra något med mig, otroligt kul. Vi tycker bra om varandra, säger Björn förväntansfullt.