”En galen död kärring var i mitt rum”

NÖJE

Peter Stormare om mötet med spökena på slottet – och om kontakten med döde Bergman

Välkommen till ”Spökena på slottet”.

Nu berättar Hollywoodstjärnan Peter Stormare om andarna han tvingades dela rum med i Trolleholm.

– Lagom kul att vakna upp och möta en galen död kärring, säger han till Aftonbladet.

Foto: SEXSNACK Peter Stormare är överlägset populär i ”Stjärnorna på slottet”. Han tror dock inte att det beror på hans envisa försök att prata om sex med sina kollegor i programmet.

I kvällens avsnitt av ”Stjärnorna på slottet” upptäcker Peter Stormare, 54, att han inte är ensam i sin lyxsvit.

Efter att skådespelaren berättat för SVT att han ärvt sin mamma Guns sjätte sinne får han bo i ett rum med smeknamnet ”Damen med hunden”.

Och mycket riktigt.

Det dröjer inte länge förrän rummets tidigare ockupanter visar att de inte alls har flyttat ut. I en exklusiv intervju med Aftonbladet berättar nu Peter Stormare om sina möten med det övernaturliga.

– Jag väcktes av att det var en liten hund och en kvinna i rummet ... inte Ekland och Tequila utan några från en annan tid, säger han.

Egen exorcism

I två nätter hemsöktes stjärnan innan han tvingades utföra hemvävd exorcism.

– Jag gjorde mig av med några målningar. Placerade ut saker som jag alltid tar med mig. Möblerade om och tände ljus. Och de försvann! Den tredje natten sov jag som en liten gris.

Det här var inte Stormares enda kontakt med den andra sidan under inspelningen. Redan första dagen på Trolleholm slott fick Hollywoodstjärnan chockbeskedet att hans mentor i livet, mästerregissören Ingmar Bergman, hade dött.

– Det var nära att jag hade dragit den första dagen men det skulle inte Ingmar ha gillat. Även från sin himmel så gav han mig råd. Han sa ”Ställ aldrig in en föreställning! Blanda inte in privatliv inför en betalande publik! Ge dem det de vill ha och gå hem till ditt och gör upp med sorg och glädje helt privat.”

Undvek katastrof

Stormare tog fasta på Bergmans råd.

– Maestro talade och jag är honom tacksam. Hade jag dragit så hade jag satt alla på pottan. Jag skulle ha

saboterat och SVT skulle ha stått inför en katastrof. Så kan, eller får, man inte göra om man vill titulera sig som proffs – eller om man har någon som helst hyfs i kroppen, säger Stormare.

Är tittarnas favorit

Och hans raka rör går hem hos publiken. På Aftonbladets nätomröstning är Stormare storfavorit med nära 50 procent av rösterna.

– Snälla du, jag har ingen aning om varför de gillar mig. Men jag bugar mig djupt mot Aftonbladets läsare och tackar dem från djupet av mitt hjärta.

Tror du att ditt öppenhjärtiga sexsnackande kan ha med populariteten att göra?

– Det var väl inte så mycket sexsnack? Ingen av de andra nämnde någonting om sina sexuella privatliv så jag tog en rövare för att bringa det till ytan. Ingen var direkt villig till en diskussion om sexualitet. Men jag vet inte, kanske talade de andra stjärnorna om det när jag jagade kärringen med den jävla hunden ut ur mitt rum.