Nöje

The Hives öppna brev: ”Det är minst sagt ryggradslöst”

NÖJE

The Hives skriver öppet brev om den ekonomiska tvisten

The Hives berättar själva om den infekterade tvisten med Tambourine studios.
The Hives berättar själva om den infekterade tvisten med Tambourine studios.

Cardigans och Ark har stämt oss. Det påstås att vi lånat pengar och helt enkelt inte vill betala tillbaka.

Det finns inga avtal om lån, inga påskrivna handlingar, inga avtal om ränta eller villkor för återbetalning och kanske viktigast av allt: vi har aldrig pratat med Cardigans, Ark eller Tambourine studios om dessa ”lån”. ”Lånen” dök upp under åren efter vi sparkat Tambourine studios och satt i gång vår egen utredning. XX (representant för Tambourine studios, Aftonbladets anm.) ändrade bokföringen i efterhand och vips dök dom upp.

Pengar har förts mellan alla artisters bolag så att ingen ska kunna få en hel bild av vad som hänt utan insyn i alla konton som handhafts av Tambourine studios.

10 000-tals överföringar mellan banden, som inte har någon grund i verkliga affärshändelser, har utförts med Statens kriminaltekniska laboratorium konstaterat förfalskade fullmakter. Är det dom ni kallar ”lån”? Vi har aldrig givit någon på Tambourine studios fullmakt att ta dessa lån för vår räkning.

Cardigans och Tambourine studios står extremt nära varandra. Cardigans har spenderat flera år i studion under skivinspelningar. Man sitter eller har suttit i varandras styrelser och har åkt på semester ihop. En familjemedlem till Nina Persson har jobbat där och hanterat våra pengar.

Är det då en slump att just Cardigans har berikats enormt av dessa ”lån”? Ninas bolag ”lånar ut” 7 miljoner varav 5,6 till oss utan vår vetskap eller att vi har behov och får på bara 6 år 7 miljoner i ränta. Hennes bästis XX (representant för Tambourine studios, Aftonbladets anm.) bestämmer att hon ska ha 88 procent ränta på utlånat kapital vissa år men hävdar nu i rätten att det varit 5 procent.

Räntorna i Cardigans gemensamma bolag går inte att se då det slugt nog är ett handelsbolag. Detta har dolts i den ekonomiska rapportering vi fått från Tambourine studios.

Vi kan också bevisa att pengar som ”lånas ut” till oss vid flera tillfällen kommer från vår verksamhet och att vi betalat Cardigans räkningar.

Att Ark och Cardigans krokar arm med dom jävlarna för egen vinning är minst sagt ryggradslöst.

Revisionsbyrån PWC i Lund måste ha sett allt det här. I alla fall mellan fingrarna.

Endast polis eller åklagare kan bringa full klarhet i den här skiten. Vi hoppas dom skyndar sig.

The Hives

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje